Dear Followers

Friday, August 22, 2014

Universiti Malaya, UM di Hatiku, JelitaKacak

Salam ! Hey ! Hai ! Yawww !
Hari ni aku nak cerita pasal Universiti Malaya (UM) (ノ´ー`)ノ

First of all , mula mula sekali, mukadimah entry ni... Nak ucap syukur Alhamdulillah sebab ditawarkan untuk sambung Sarjana Muda di UM. (∩_∩) Bagai impian jadi kenyataan. Apa yang aku harapkan selama ni dah tercapai. Nak belajar di UM. Dapat penuhi impian ibu bapa. Suka sangat ! Alhamdulillah.

Impian nak jejak kaki ke UM ni dah ada sejak darjah 6 lagi bila sekolah buat lawatan sambil belajar di UM. Masa tu cikgu kata ni la U paling bagus kat Malaysia. Sejak tu aku dah pasang impian nak sambung belajar dekat UM. Masa lepas SPM.. Ada gak try apply UM.. Tapi tak dapat pun.. Yela, result biasa2 ada hati nak masuk UM. Hahahaa. Tapi, tak mengapa.. Aku tak mengalah. Cikgu nasihatkan try STPM..

STPM? Peperiksaan paling susah di Malaysia? "SPM pon dah kantoi melingkup ada hati nak try STPM? (´・_・`)" masa ni bermonolog dalam hati je. Hahaha. Disebabkan memang teringin nak masuk UM. Aku try la buat sungguh2 masa STPM ni. Cikgu2 yang mengajar pun selalu bagi semangat kan.. So makin berkobar lah aku nak belajar sungguh2. Huuu (∩_∩) Bila kelas sejarah dengan Pn Roslin mesti dia cerita pasal UM. Suruh pelajar2nya belajar sungguh2 sebab peluang dah ada depan mata.

Alhamdulillah.. Penat lelah usaha yang aku curah masa STPM berbayar dengan tawaran sambung belajar di UM. (⌒∇⌒) Okay, ni nak nasihat untuk junior2 STPM abang.. Kalau dah masuk Form 6 tu.. Buat betul2 jangan fikir pasal SPM lagi. Fikir terus ke degree ! Pedulikan apa yang orang nak kata.

Okay then ! Habis cerita pasal UM. Mari kita lihat pula pasal UM di Hatiku dan JelitaKacak.

Ermmmmm.. UM di Hatiku??? Apa tu? Haha. Okay okay. Tu nama group kat fb. Group kecik je.. Ada 13 members dalam group tu. Group tu dibuat untuk budak2 yg dapat panggilan temuduga UM.. Especially yang dapat temuduga course under Akademi Pengajian Melayu (APM) UM. Thanks Zakwan sebab invite aku masuk dalam tu. Thanks Paen sebab buat group tu. Dalam group tu... Banyak jugalah dorang ni bertukar2 maklumat yang dorang dapat. Dalam group tu lah aku dapat banyak tips untuk temuduga. Paling kurang.. Hilanglah sikit perasaan gementar tu. ヽ(´ー`)ノ

Mula mula.... Aku ingat.. Group tu akan berkubur lepas habis temuduga.. Tapi.. Jangkaan aku meleset. Haha! Aku dengan Titi cadang kat Paen utk buat group kat whatsapp. Ermm. Memang jadi lagi havoc la berchitchat. Hahaha. Mula dengan strangers.. Sekarang dah rapat.. Harap akan terus kekal begitu..

Belum masuk UM dah buat kawan baru. Ada dalam 9 orang dalam group tu yang dapat UM. Memang rasa macam ehh.. Aku mimpi ke.. Eh betul ke.. Sebab mula2 aku sendiri tak yakin akan dapat UM.. Yela, result biasa2 je. Huhu. Tapi bila result UPU keluar.. Memang terkejut dapat tawaran sambung di UM.

Seminggu lebih je lagi sebelum mendaftar diri di UM. Aku dah rasa tak sabar nak jumpa budak2 group JelitaKacak ni. Jelita ke? Kacak ke? Hahaha. Rupa tak penting. Yang penting hati. Ceh ! Cliche betul...

Ni nak buat special kredit.. Special Thanks to Shahirah selebet sebab teman aku pegi temuduga UM hari tu. Banyak kali jugaklah kau tenangkan aku. Hahaha. Thanks weh.. Tak akan aku lupa hari tu.
ヽ(‘ ∇‘ )ノ

Okay tu je.. Haha!
Kbye.
Salam...
¯\_(ツ)_/¯

Post a Comment

besties forever

besties forever
this is me. . the real me . . so crazy and kinda friendly :) easy go person