Dear Followers

Tuesday, June 12, 2012

Hanya Untuk Awak : Your Guardian Angel

Assalamualaikum , Hyeeee . . :) hari ni aku nak share lagu ni. . lagu Your Guardian Angel . . dengarlah. . mesti nak degar lagi punya. . lagu ni aku tujukan untuk orang yang aku sayang . . silalah terasa kepada yang tersayang tu . .




When I see your smile
Tears roll down my face I can't replace
And now that I'm strong I have figured out
How this world turns cold and it breaks through my soul
And I know I'll find deep inside me I can be the one

I will never let you fall (let you fall)
I'll stand up with you forever
I'll be there for you through it all (through it all)
Even if saving you sends me to heaven

It's okay. It's okay. It's okay.
Seasons are changing
And waves are crashing
And stars are falling all for us
Days grow longer and nights grow shorter
I can show you I'll be the one

I will never let you fall (let you fall)
I'll stand up with you forever
I'll be there for you through it all (through it all)
Even if saving you sends me to heaven

Cuz you're my, you're my, my, my true love, my whole heart
Please don't throw that away
Cuz I'm here for you
Please don't walk away and 
Please tell me you'll stay woah, stay woah

Use me as you will
Pull my strings just for a thrill
And I know I'll be okay
Though my skies are turning gray

I will never let you fall
I'll stand up with you forever
I'll be there for you through it all
Even if saving you sends me to heaven





Lagu ni. . lagu ni. . untuk awak. . saya nak awak dengar. . bila saya dengar lagu ni. . kat fikiran saya cuma ada muka2 orang yang saya sayang sangat2. . dan awak adalah salah sorang daripadanya. . Saya nak awak tahu saya tetap akan berada di sisi awak. . saya sayang awak sangat2. . Tolong jaga kesihatan awak. . awak tahu kan saya jadi macam mana kalau awak degil ? :)) sekian . terima kasih . I need you . iloveyousomuchgirl . 

Friday, June 8, 2012

Hanya Untuk Awak

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera untuk semua dan untuk yang paling special di hati saya yang sedang membaca . . :)

Tajuk post ini pun kamu semua sudah tahu bahawa post ini sememangnya untuk awak. . kalau sesiapa yang tak berkaitan tu. . sila jangan terasa . . saya hanya tujukan untuk si dia seorang sahaja. . kalau mahu baca. . teruskan membaca. . tiada paksaan . . :)  kalau muak dengan cerita cinta. . jangan baca . . amaran keras ! hahaha.

Memandangkan awak akan sambung belajar dan akan kembali ke kampus awak esok . Surely hati saya ni akan rindu awak nanti . Tapi , saya tak kisah . . saya nak tengok awak berjaya dalam hidup awak dulu . Nak serius pasal benda ni nanti2 lah . . Saya pun tak mahu couple dengan awak . Saya hanya mahu rasakan apa itu cinta dengan awak . Kita memang sudah berjauhan sejak daripada dulu lagi. . bukannya tiap2 minggu dapat jumpa . sebulan sekali sahaja mungkin . . Walaupun jauh saya tetap rasa awak dekat di hati saya ni. . Hari-hari kita bangun untuk subuh sama2 dan kadang2 saya akan kejutkan awak untuk sahur sama2. . Yang saya tak suka pasal awak punya teknik bersahur ialah. . awak tak makan tapi minum jee. . grrrrr. . rasa macam nak pergi rumah awak and suapkan nasi or apa benda makanan yang ada. . janji perut tak kosong masa puasa . Tapi. . semua tu harapan sahaja. . belum masanya untuk sweet sampai begitu sekali. . cukup sekadar saya bagi dorongan kat awak. . nak ikut ke tak up to u. . tak pernah paksa . 

Satu yang saya suka tentang awak , . makin banyak awak cakap awak tak baik untuk saya semakin bersemangat saya akan cuba yakinkan awak yang awak salah . . Satu hari nanti awak akan tahu awak salah kot. hehe. . Saya mencuba terlalu kuat untuk awak. . Saya tak kisah kalau saya sakit hati sebab awak . . Awak buat jealous pun saya tak kisah. . sebab saya dah pilih awak ! ingat tu. . hahaha. . ehh asal aku boleh gelak ni ? +_+ Awak jangan risau. . bila awak balik kampus kat sana. . saya dah upah ramai orang untuk jaga awak kat sana. . termasuklah ketua kat blok yang awak tinggal tu . ;) Dan mungkin juga room mate awak tu . . Kalau ada rezeki dapat belajar kat sana juga. . memang akan selalu saya jaga awak . ceh ! poyo jee. . lalalalala ~

Kalau awak dengar background music ni. . Saya nak awak tahu yang lagu ni memang untuk awak dan untuk saya. . rasa macam kena dengan feeling dan situasi . . "Kau sinar hati ini,Biarpun sesaat di sisi. " lirik tu sangat kena dengan awak . . saya hargai kemunculan awak dalam hidup saya . . Awak selalu buat saya senyum semula walaupun dalam keadaan yang sememangnya saya tak akan dapat senyum . awak sorang jee dapat buat saya senyum . . Saya harap memang awak orang yang akan teman saya sampai saya mati. Kalau bukan saya redha dengan takdir . :) dan lepas ni. . tiada lagi atau mungkin akan jarang2 late night call dengan awak sampai berjam2. . awak tak akan dapat dengar saya menggedik2 dengan awak . . dan mungkin jugak awak tak perlu risau kalau saya bertukar jadi serius tiba2. . hahahaha. . :)

Akhir kata, saya suka lagu ni ! eh tidak. . saya suka awak . saya sayang awak . tak mengapa kalau kita tidak bersama . asalkan awak tahu semua ni . saya akan tunggu lagi sebulan dua untuk awak balik ke bumi Selangor nie . . Solat jangan lupa , . lagi2 subuh . . saya akan kejutkan awak tiap2 hari . . :D Tu janji saya . . 

Selamat berpisah , Ucapkan Hye to Long Distance . . :D

Assalamualaikum dan terima kasih untuk segalanya . 


Wednesday, June 6, 2012

Wonderful Day With Her and Them

Assalamualaikum, selamat sejahtera dan welcome to blog yang baru dibersihkan daripada habuk2 dan sawang .
Harap maaf bahasa rojak2 sedikit . Sejak jadi pelajar Pra-U ni aku susah nak bezakan MUET,BM dan ayat2 pengajian am. .

Puas mengarut di pendahuluan . . kini kita teruskan dengan tajuk wonderful day tersebut . ehemm . nak cerita ni . . hari tu kita pergi Sunway Pyramid . . sebab Izzaty Nabila ajak pergi sana. . mula2 dia ajak pergi the curve memang tak lah nak pergi sana. . jauhh ! ! sedih tak dapat pergi. . terus berdoa agar dapat jumpa. . yelaa ni minggu terakhir dia dekat Klang. . dia nak pergi balik Merbok balik. . Sedang dalam mood kesedihan dengan tweet2 sedih tiba2 dikejutkan mesej daripada Izzaty . . dia kata change plan and pergi Sunway Pyramid.  . aku cepat2 lah mandi and terus je gerak pergi sana . . XD

Sampai sana tunggu dorang nak 1 jam setengah. . aku lepak makan kat McD . . penat tunggu aku terus je lah keluar McD and terus terserempak dengan mereka2 yang baru sampai. . muka Izzaty dengan adiknya Anis macam terkejut nampak aku depan mata lepas tu buat2 malu. . hahahaha. . sampai2 terus ajak main ice skating. . Ice Skating ?? aku sebenarnya ada pengalaman pahit dengan benda ni .. sebab masa first time jumpa izzaty ni. . bibir aku pecah kat dalam koyak di luar sebab jatuh masa tengah skate. . parut bawah bibir ni yang kekal sampai mati ni akan aku kenang sampai bila2. .

Masa main ice skate tu. . macam biasa lah. . aku yang jadi tutor untuk 4 orang perempuan ni . izzaty,anis, kak sarah and kak nanie ~ kelakar kottt. . bila the moment nak jatuh. . mesti akan dengar kilat , guruh berdentum kat ice skate rink tu ! XD ehheemmm . . so yang hebatnya ialah kak sarah dia tengoknya macam dah pndai main dalam satu hari . . and untuk first timer macam kak ni .. dia dah gian nak main sampai nak ajak kitorang sebulan sekali main ice skate ! semmangaaaaaaaaatt berkobar2 ! cerita pasal ice skate. . aku sebenarnya rasa bersalah kat izzaty . . sebab biarkan dia main jugak ! hahaha. . dia degil. . aku turutkan je la. . hasilnya. . dia jatuh bnyak kali dan membawa pulang 2 lebam di kaki kiri dan kanan. . ehee . . dan dia juga punca aku jatuh sekali sebab masa dia jatuh dia tarik hero ni jatuh sekali. . hahahaha. . perasan jap. :P

cukuplah cerita2 nie. . . lepas habis skate kitorang pergi makan dekat kedai apa tah dengan nama yang pelik. . semua makan kecuali dia. . malu nak makan kott sebab ada aku.. kan izzaty kan ? :P aku bertolak balik pukul 9.20 pm mcm tu kot. . dan sempat bagitahu something dekat dia. . hahaha. bialah aku ngn dia je tahu. . nak tengok gambar2 tak ? :P kejapp2. .

nak letak caption ape ni ?

kami ni pemalu orangnya

penat main skate .

anis,kak sarah,kak nanie and izzaty :)

comel lah tu semuanya ? XD

sepertinya kak sarah ada tanduk rusa ye ?

bajet2 dekat sydney ! :P

anak dara pingitan. haha !

err . muka2 selengek adik beradik nie

iyyyyyyyyeekkkk !

lelaki tu yang paling pro and laju antara empat2 nie.

Untunglah dia dengan natasha hudson ! tengok siapa yang snap (me) :P

okay , sampai disini sahaja ceritanya ! aku kalau dah cerita . . memang panjang. . boleh muntah kalau baca lama2. . tengok gambar je la eh ? :D untuk izzaty . . selamat balik ke kampus. . saya dekat sini nanti sorang2 jarang contact awak. . biar awak focus study. . . . 143 341 ~ biyyooo biyyoo ~ the ahjiqaty secret code . :P

Sekian terima kasih ! assalamualaikum ~
LIKE ?

besties forever

besties forever
this is me. . the real me . . so crazy and kinda friendly :) easy go person