Dear Followers

Saturday, February 11, 2012

Merentas Desa

ehemmm, , apa cerita ni abang yang dah habis sekolah update story pasal merentas desa? dah habis sekolah buat lah macam dah habis sekolah. . pergi kerja sana. . hahaahaha. . sengal lahh. . aku update cerita pasal merentas desa ni sebab malam tadi. . dekat news feed facebook aku. . ada banyak status pasal merentas desa pada hari sabtu... iaitu hari ni lah kan ? hahahaha. . smpai ke tengahari ni aku boleh nampak diorang updte sttus pasal merentas desa. . semuanya daripada Blackberry n some other mobile phones. hahaha. . kebanyakan yang update pasal merentas desa ni ialah budak2 SMK Dato' Hamzah dan SMK(P) Raja Zarina. . dua sekolah yang tak dapat dipisahkan. . tiap2 tahun lari bersama2. . dan kebanayakan pelajar daripada dato' hamzah menjalinkan hubungan cinta dengan pelajar2 daripada sekolah raja zarina ni. . hahahaha. . daripada dulu sampai sekarang. . sampai ada yang dah naik ke jinjang pelamin pun ramai. . tak percaya ? siasat sendiri laa. . majalah sekolah Dato' Hamzah namanya SAMUDERA dan RZ pulak BAHTERA. . saling memerlukan bukan ? bahtera berlayar di atas samudera nan luas. hahahahahaha. . kay melalut kejap.

Sebenarnya aku jealous dengan budak2 sekolah ni .. hahaha. . untungnya lah masih dapat bersama kawan2. . berlari sama2 dengan kawan. . dan berjalan sama2 dngn kawan2 masa tengah merentas desa tu. . yang asyik bersama2 lari dan berjalan bersama kawan tu namanya peserta yang tak nak menang. . bagi peserta yang asyik lari dan terus berlari tak nak tunggu kawan2. . tu namanya peserta yang sangat2 nak kan kemenangan. . hahaha. macam aku dulu2. . tiap2 tahun top 30 . bukan nak bangga tapi dah memang realitinya begitu. . .memang aku teringat gila dekat kawan2 kat sekolah tu. . teringat suasana masa hari merentas desa tu. . heee. . lagi2 masa dia nak umumkan juara keseluruhan untuk rumah sukan. . memang meriah gila lah suasana kat dewan sekolah tu. . ingat lagi diorang menjerit2. . ada yang booo pun ada ! ! hewwheww. . aku pasti budak2 yang dah habis sekolah mesti jeles tgk budak2 ni kan ? hahaha.

okay. sekian. assalamualaikum :))
LIKE
Post a Comment

besties forever

besties forever
this is me. . the real me . . so crazy and kinda friendly :) easy go person