Dear Followers

Saturday, February 11, 2012

Merentas Desa

ehemmm, , apa cerita ni abang yang dah habis sekolah update story pasal merentas desa? dah habis sekolah buat lah macam dah habis sekolah. . pergi kerja sana. . hahaahaha. . sengal lahh. . aku update cerita pasal merentas desa ni sebab malam tadi. . dekat news feed facebook aku. . ada banyak status pasal merentas desa pada hari sabtu... iaitu hari ni lah kan ? hahahaha. . smpai ke tengahari ni aku boleh nampak diorang updte sttus pasal merentas desa. . semuanya daripada Blackberry n some other mobile phones. hahaha. . kebanyakan yang update pasal merentas desa ni ialah budak2 SMK Dato' Hamzah dan SMK(P) Raja Zarina. . dua sekolah yang tak dapat dipisahkan. . tiap2 tahun lari bersama2. . dan kebanayakan pelajar daripada dato' hamzah menjalinkan hubungan cinta dengan pelajar2 daripada sekolah raja zarina ni. . hahahaha. . daripada dulu sampai sekarang. . sampai ada yang dah naik ke jinjang pelamin pun ramai. . tak percaya ? siasat sendiri laa. . majalah sekolah Dato' Hamzah namanya SAMUDERA dan RZ pulak BAHTERA. . saling memerlukan bukan ? bahtera berlayar di atas samudera nan luas. hahahahahaha. . kay melalut kejap.

Sebenarnya aku jealous dengan budak2 sekolah ni .. hahaha. . untungnya lah masih dapat bersama kawan2. . berlari sama2 dengan kawan. . dan berjalan sama2 dngn kawan2 masa tengah merentas desa tu. . yang asyik bersama2 lari dan berjalan bersama kawan tu namanya peserta yang tak nak menang. . bagi peserta yang asyik lari dan terus berlari tak nak tunggu kawan2. . tu namanya peserta yang sangat2 nak kan kemenangan. . hahaha. macam aku dulu2. . tiap2 tahun top 30 . bukan nak bangga tapi dah memang realitinya begitu. . .memang aku teringat gila dekat kawan2 kat sekolah tu. . teringat suasana masa hari merentas desa tu. . heee. . lagi2 masa dia nak umumkan juara keseluruhan untuk rumah sukan. . memang meriah gila lah suasana kat dewan sekolah tu. . ingat lagi diorang menjerit2. . ada yang booo pun ada ! ! hewwheww. . aku pasti budak2 yang dah habis sekolah mesti jeles tgk budak2 ni kan ? hahaha.

okay. sekian. assalamualaikum :))
LIKE

Tuesday, February 7, 2012

esok sekolah lah !

ALAMAKKKKKKK ! ESOK DAH SEKOLAH. . KERJA SEKOLAH TAK SIAP ! ! 4 Hari cuti aku tak buat apa2 pun ! tak sentuh buku pun ! ! macam mana ni. . tak nak datang sekolah lah esok ! hahaha. . biar aku tak kena marah. . diorang yang kena marah ! ! :D

okay. . sebenarnya. . tu aku masa tahun lepas. . tiap2 cuti panjang. . mesti macam tu. . sntiasa plan taknak pergi sekolah keesokan harinya sebab tak siap homework ! haha. tapi datang jugak. . parents aku tak kasi aku ponteng duduk kat umah ! !

tahun ni aku dah tak bersekolah. . tapi masih pergi ke sekolah ! sebab aku bekerja dekat sekolah. . hahaha. kerja kat kantin je. . sehari dapat rm50. . masyuk kan ? hahaha. masyuk2 punn. . aku lagi suka sekolah daripada kerja tahu !? okay rlax2. . jangan emosional sangat. . memang aku rindu sangat2 kat sekolah. . rindu dekat cikgu2 sekolah menengah dato hamzah. . :) semua cikgu2 kat sana sporting ! cikgu yang layan pelajar mereka macam kawan. . tapi tak pernah2 melampaui batas :) tu yang aku suka ! !

okaylah. . tak payah cerita panjang. . aku nak cerita. . selamat bersekolah semula je kat budak2 yang akan bersekolah besok. . tadi dekat news feed fb. . berlambak2 status kelam kabut tak siap keje sekolah. . kesiannya. . tapi sebenarnya tu lah kenangan manis yang kau akan ingat sampai mati. . lagi2 bila kena maki,rotan ngn cikgu dekat sekolah :) jangan pernah berdendam dengan cikgu. . tu tugas cikgu nak mendisiplinkan diri korang okay ?

Sekian,Assalamualaikum :)
LIKE

sungai chongkak and gabai with friends :)

assalamualaikum , selamat sejahtera ! hye saya kembali lagi ! hahahaha. . daripada bosan takde buat apa2. . baik aku update blog kan ?

hari ni. . aku nak kongsi pengalaman pergi mandi sungai . . haha. . ni bukannya first time aku mandi sungai. . tapi first time aku cerita kat korang pasal mandi kat sungai. . hahaha. . aku pergi hulu langat masa hari sabtu lepas. . dengan kawan2 sekerja aku n member2 baik aku. . nak cerita. . panjang sangat. . sebab tolak pagi. . balik petang. . memang panjang. . tapi penat lah. . sebab mula2 pergi sungai congkak . . dah jalan jauh sampai ke atas. . tak ada apa2 pun. . bosan. . pastu keluar. . pergi sungai gabai pulak. . lagi hancur wehh. . nak mendaki anak2 tangga ke air terjun paling atas. . memang bergoyang kepala lutut ! hahaha. . pastu masing2 decide nak pegi chongkak balik . . hahaha. apa pun tak boleh. . tapi yang penting semuanya enjoy lah kot time mandi tu. . hahahahaha. time nak pergi masing2 penat katanya. . hekk eh. . poyo lebih. .

nak tengok ke gambar2 kat sana ? haha. ada aje. . tapi gambar mandinya takde. . sebab semuanya aurat2 belaka. hahahaha. :3 dosa tayang beribu orang datang tengok. . haha. beribu ke ? tak kott. . tpi ada lah skit nak cecah2 seribu tu. .

sebelum bertolak. . baca paper. . membaca amalan mulia kan ? haha

kitorang pergi naik van je. .

penat tahu nak naik sampai atas sana


masih jauh lagi  perjalanan tapi excited lagi tu
saya memang macam budak kecik :P

kita makan dulu. .

batu unik berbentuk hati
posing dulu sebelum balik ! haha
aku paling muda kat situ. masing2 dah 20. aku bru 18 :D
mari melompat katak macam mmber sorang tu. :P

member kata ni komunis. . haha.

time ni dah nak balik dahh ~ :D
sekian terima kasih. . sebenarnya ada banyak lagi gambar ! tapi malas nak upload nak share. . penat tahu ? hahahaha ~ :))




entry pertama

assalamualaikum to my dear readers. . and a very selamat sejahtera. . hahaha ~ :3

sekian lama. . hari berganti hari dan bulan berganti bulan. . baru hari ni aku nak update blog. . inilah entry pertama aku untuk 2012 ni. . tak percaya ? pergi tengok blog archive aku tu. . haha. lepas je bulan Disember. . aku terus tak update blog. . haha. nak tahu kenapa ? sebab aku sekarang sibuk sesangat ! hahaha. maklumlah. . dah mula bekerja kan. . kalau dulu. . masa zaman2 sekolah. . hari2 update pun takpe. . pgi sekolah pkul 7.15. . balik kul 1 petang. . ada banyak masa terluang boleh update blog . . hee. . tapi sekarang ni. . dah kerja. . masuk kul 7 pagi balik kul 6.30 petang. . kerja dah lah penat. . balik cnfirm2 mandi,solat and terus tertido kot. .

mana ada terus tertido. . terus layan FB je kot. . hahaha. . niat nak update blog tu dah ada. . tapi rasa malas pulak. . hahaha. . penat nak menaip dan takde idea nak taip macamm mana. . padahal banyak je kisah nak dikongsikan dekat blog ni. . cuma takde mood nak berblogging lah kot. . hehehe. . :)

2012 ni. . aku kerja dekat kantin sebuah sekolah. . haha. . nak tahu sekolah mana ? sekolah tu ialah sekolah menengah tengku ampuan jemaah. . haha. sekolah campur. . budak2nya pulak perangai memang macam2. . hahaha. . taknak ar mengkritik diorang. . tak baik. . hehe. penat jugak lah kan layan diorang.. aku kerja pun multi-purpose kat kantin tu. . macam2 kerja aku buat. . tapi okay gak . . dapat pengalaman dan buatkan aku senang nak bergaul dengan semua orang terutamanya budak2 sekolah. . hahaha ~

okay. . sampai sini saje lah. . aku ada cerita lagi. tpi taknak sambung dekat sini. . maybe dekat entry akan datang. . kalau rajin. . hari ni jugak aku update. . kalau malas. . maybe. . esok lusa atau bila2 je aku cerita lagi ! hhahaha

besties forever

besties forever
this is me. . the real me . . so crazy and kinda friendly :) easy go person