Dear Followers

Tuesday, October 9, 2012

You Are My Everything Sayang

Awak... saya nak bagitahu yang saya suka sangat bila awak luahkan segala-galanya apa yang awak fikir tentang saya dari mula awak kenal saya sampai sekarang ! Dulu masa kita kenal dulu.. kita pernah buat fake relationship.. tapi masa tu kita gurau je.. even dah break kan fake relay tu pun kita still manje2 macam orang yang tengah bercinta. . tu sangat lawak. . hahaha ! tapi hakikatnya dulu awak tak suka pun saya. . sebab awak ada banyak tanggapan negatif tentang saya. .

Walau apa pun awak fikir tentang saya masa tu. . apa pun awak buat kat saya. . yang awak cuba buat saya benci dekat awak. . saya tetap tak boleh untuk tidak suka dekat awak ! Sebab saya fikir kalau saya sabar dengan awak dan cuba mendalami isi hati awak. . mesti awak boleh jatuh hati dekat saya. . yep ! itu ternyata berjaya sayang. . awak dah boleh terima saya. .

Kalau dulu awak ingat yang saya ni playboy. . suka bagi ayat manis. . sekarang dah tak lagi kan ? sekarang awak tahu kan yang saya sentiasa bagi perhatian kat awak bukan orang lain ? Kalau dulu awak tak percayakan saya sebab kita baru kenal kan. . tapi dah beberapa bulan kita kenal dan bercakap kat dalam phone n jumpa beberapa kali. . baru awak percaya dekat saya kan sayang ? ;) Awak siap tanya pendapat orang lain tentang saya. . heeeeeeeeee. . tu yang saya suka. . saya suka sangat perempuan macam awak. . awak tak mudah menerima sesuatu even saya yang baik ni ! hahaha. . baik ke ? :P boleh laa kan ? ;)

Sepanjang perkenalan kita. . kita dah lalui macam2 kan. . kadang2 saya jadikan awak inspirasi tambahan selain keluarga saya untuk buat lebih masa saya belajar. . bak kata orang pemberi semangat saya awak ! saya nak berjaya sebab awak jugak ! saya nak berjaya sebab nanti tak nak awak susah. . saya sedar hidup zaman sekarang bukan mudah dan hanya ilmu je yang boleh membantu hidup kita nanti. . saya berusaha utk dapatkan ilmu tak kiralah ilmu kat sekolah ke surau ke masjid ke or even ilmu cinta atau pun fakta2 tentang diri awak ! saya bila dengan awak saya tak tahu kenapa saya cepat mengalah dan ego saya rasa macam rendah gilaa2 ! apa awak dah buat kat saya eh ? *wonderinggggggg ! ! sebab awak sangat2 special di hati saya lah tu !

Tu je lah kot yang saya nak bagitahu. . mungkin ada banyak lagi yang tak terluah tapi nanti akan diberitahu juga dekat awak. . ;) aku sayang kau gemokk ! masa menaip post ni saya dengar lagu kita. . lagu yang ada dekat blog nie. . lagu ni yang first saya bagi dekat awak. . ! suka sangat2 ! kau sinar hati ini , biarpun hanya sesaat di sisi. . :) iloveyousomuchdear .
I hope this relationship will end with a marriage and we will start the true journey of our relationship with that marriage . amiin !

Sunday, October 7, 2012

Library Time With You I N !

Selasa.  . hari ni saya sekolah. . balik pukul 1.40 petang. . tapi waktu balik hari ini sangat-sangat awesome dan bahagia sangat2 ! ! :D hari ni kan saya kan. . study dengan awak dekat library port klang. . :))
Sebelum ajak awak pergi study saya dah mintak izin ibu awak tau ! awak tu malas sangat nak tanya sampai saya yang kena beranikan diri untuk ajak anak dara ibu awak ni. . 

Bunyi je loceng terakhir sesi pagi ! saya cepat2 lari pergi ke kereta saya. . text awak yang saya otw nak pergi umah awak. . tapi awak kata baru nak siap ! peduli apa saya jalan je pergi rumah awak. . hehe. . 15 minit jugak lah baru sampai. . sesampai je rumah awak. . saya tunggu dalam beberapa minit saje. . then nampak anis trun daripada van. . haha ! igt nak ajak.. tapi tak payahlah nanti susah pula nak fokus kat library kang. . * kononnya lah ! Sampai je dekat library. . muka awak malu2 sakan ! yelah awak kan terkenal dengan sifat pemalu yang teramat sangat terhadap orang asing kan sayang ? Then, kita duduk dekat meja yang Zuriat a.k.a pakwe anis kamal. . hahaha. . muka awak nampak merah sangat2. . haha ! 5 minit lepas tu Anis yang kawan saya yang awak kenal kat twitter tu pun datang. . then saya n zuriat dgn kwan saya lagi sorang tu pon pergi solat zohor. .

Study dengan awak? awak diam je wak. . tak tanya saya pun pasal paper BEL awak tu kecuali 1 soalan yang tanya same meaning dengan ayat nummerable. . see ? saya ingat tau ! :) awak malu nak tanya sebab ada kawan2 saya kot? okaylah lepas ni kita study berdua je? deal yeh sayang ? :D nanti kita study sama2 lagi sekali.. saya akan tolong awak improvekan lagi bi awk. . jangan tengok saya guna bahasa rojak dekat blog nie awak ingt saya tak terror bi ! cehh. . poyo lak mamat nie en3 ! 

Agak dah penat belajar. . kita semua pergi kedai cendol pak lee.. masa makan tu. . bila saya dah habis makan dan awak lagi sekali tak habis makan bila dengan saya ! awak pakse saya makan nasi goreng kampung. . awuuummm ! saya suruh awak suap. . hee. . awak pon suap laa. . bila awak suap. . ada orang jeles. . lalu dia pon suap pkwe dia jgokk..  n saya sempat rakam sweet moment dorg. . hehe. . kita je takde yang nak rakam. . ahahah. . x payah rakam sbab saya akn ingt smpai bila2 ! ! :D ehhemm. . 

Hbis makan kita naik upstairs pergi Giant. . cari hadiah birthday si Laili ~ :D awak ingat kan semuanya kt dalam giant tu ? kita cari hadiah tu macam cari barang dapur untuk anak2 kita pulak ye? amboiiii bukan main macam dah ready nak jadi suami isteri je kita ni. . hahahahah ! :P so , kite sepakat belikan dia chocolate. . untuk laili dan eid . . or ed ~ ngeh3. . 

Balik library. . study kejap. . then terus balik ! masa balik tu baru pukul 5 kot. . awal lagi nak hantar awak balik. . so saya amek keputusan. . nak bawak awak jalan2 pusing 1 klang. . hahaha ! 1 jam 30 minit jugak lah rasanya dengan awak dalam kereta tu. . masa kat dalam kereta tu . . hampir semua traffic light yang kita lalu mesti jadi warna merah. . masa tu lah saya nak pandang awak lama2. . muka awk merah tau bila saya pandang tak nak lepas. . hehe. . mula la buat muka cute. . hihihi. . bahagia sangat2 bila lampu merah. . kcuali 1 trffic light yang warna hijau. . waktu2 dalam kreta tu takkan saya lupeken ~ :D bahagia sgt2 weh. . haha. .

Sampai je rumah awak. . awak macam tak nak keluar kereta and tak nak lepaskan saya je kan? kan awak kan? baik awak mengaku. . hahaha ! sbab saya rasa macam tu wak. . rasa tak nak lepaskan awak. . tak nak tinggalkan awak. . taknak biarkan saya jauh di sisi awk.. tp saya percaya. . walaupun kita jauh dimata kita ttap dkat di hati. . :) kan sayang ? iloveyousangatsangat ! ! saya berdoa selalu yang biarlah awak yang jadi isteri saya satu hari nanti. . saya taknak orang lain ambik tempat awak. . dan saya tak nak lelaki lain ambil tempat yang sangat special dkat hati awak tu dpd saya ! tak nak sangat2 ! ! sayang kau sangat2 weh ! 

Only both of us

Nak tahu kenapa tajuk dia only both of us ? sebab hari ni . . . saya keluar dengan awak berduaan sahaja ! Ni yang pertama kali kita keluar berdua.. tak ada orang lain.. hehe ! kita je awak. . kita ajeeeeeeeeeee ! seronok gila rasanya,.

Ehheemmm. . saya amek awak kat rumah awak then sampai ke jj dalam pkul 1 maybe ? :) hehe. . Sampai je JJ saya nampak kedai Farmasi Guardian. . saya terus teringat yang awak sakit ulcer.. so ingat nak masuk time tu tapi awak kata nantilah.. so saya dengan awak jalan lah berlenggang ke sana sini. . and pergi tengok showtime punya wayang. . banyak2 movie kita pilih cerita apa sayang ? Resident Evil . . ni first time kot saya tengok cerita ni walaupun ni dah sekuel ke-4 dia. . hee . .

Lepas je beli tiket wayang. . kita jalan-jalan cari makan. . macam biasalah kan . . pilihan awak sentiasa saje KFC. . huhu. . Saya dah lah x berapa minat dengan KFC. . lagi suka mcD ~ tapi tak apa. . apa yang awak pilih semua saya jadi suka ! ! makan dengan kfc dengan awak ? maybe pengalaman paling ngeri bagi saya kot? sebab apa. . sebab awak malu nak habiskan 2 ketul awak. . :( bila dah tak habis. . awak thukan perut siapa yang jadi mangsa keaadaan ? perut saya wakk. . tahulah awak nak saya jadi gemoookkk kann ~ so saya makan la ayam tu. .ceh . . makan ke ? habis ke time kt KFC. . kita pergi lah tengok wayang. .

Masa kat dalam panggung tu... heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ! cerita tu best sangat ! tapi cerita saya dengan awak kat dalam tu lagi best ~ hahahahaha ! semuanya sebab popcornnnnnnnn ! :) sepanjang masa dalam panggung tu.. concentration saya semuanya tertumpu dekat awak sayang. . . susah nak concentrate dkt movie tu. . saya nak kena jaga popcorn tu. . sebab taknak popcorn tu jatuh macam masa kita tengok movie sadako. . kelam kabut plus malu kot time tu. . nasib baik gelap tak ada org nampak. . lau tak. . bikin malu kita je kan wak ? ^^ tapi tu lah kenangan yang saya tak akn lupakan ~ sungguh manis macam popcorn royal tu. .

Habis je tengok wayang. . kita keluar jalan-jalan lagi sekali. . kita cari farmasi ! semua tingkat kita cari tapi tak jumpa. . pelik wak ! sangat2 pelik ! macam mana boleh hilang ? tadi masa datang ada je. . tahu2 masa balik dia tak muncul2 pula. . sajee je nak bagi saya dengan awak lama2 dekat dalam jj tu kan.. Agak dah putus asa kejap. . kita pegi beli bubble.. kongsi bersama. . heeeeeeee ~ manis sangat air tu. . tapi lagi manis air kat straw tu. . hahaha ~ :PP  awak3 ! orang kata bila kita share straw or sudu yang sama. . hubungan tu akan kekal lg lama. . tu orang dulu kata lah. . saya amiinkan aje ! sebab kalau boleh saya nak hidup dengan awak sampai kita ada anak cucu cicit piyot if kita panjang umur. . :)

Then, kita masuk photo cube. . tempat yang dimana muka kita akan jadi comel secara automatic ! masa dalam photocube tu. . ehee. . macam2 pose kita buat kan. . tapi saya paling suka bila saya pandang awak n awak tutup mata. . cute sangat2 gambar tu wak. . :)) rasa macam bahagia sangat2 ! ! tapi ada stamp iloveyou yang sdikit sbanyak menjejaskan gmbr kita tu. . tapi apapun tetap bahagia tgok gmbar tu sayang~

Hari yang sangat lama dengan awak hari ni mungkin ? Tak terasa penat langsung pun masa ni. . Habis je tu. . awak suruh saya duduk sorang2 n awak pergi cari benda. . saya taknak awak tingglkan saya tahu ? ishhh. . tapi sebab awak nak cari benda untuk saya. . saya biarkan ajelah. . masa awak pergi cari barang tu saya cuba nak dapatkan 1 anak patung masa main mesin kaut2 tu. . sikit lagi wak ! hurmm kcewe kot. . bukan rezeki awak nak tengok kehebatan saya main game tu. . :) so lepas awak dapat benda yang awak nak. . kita masuk jj. . cari jajan untuk fmily awak.. dah dapat cari saya pulak nak cari barang untuk awak ! iaitu ubat mulut untuk awak. . muka awak nampak macam marah sebab saya degil sangat time tu sebab nak belikan untuk awak. . tapi. . peduli apakan wak ? saya sayang awak. . saya tak nak tengok awak sakit. . saya tak nak semua tu wak ! so saya belikan lah untuk awak. . bila saya dah bagi ubat tu dekat awak. . awak pergi masuk ke tandas kejap. . then awk keluar dengan muka yang lain macam. . macam baru lepas nangis je sayang? saya tak tahu ! ! awak terharu ke apa. . tpi memang nmpak lain sayang. .

Kita dah penat. . hari pun dah petang. . so kita balik lah kan. . masa kat dalam kereta tu awak cakap awak nak bagi saya sesuatu. . saya pun kata apa ye awak. . so awak keluarkanlah hadiah tu. . saya bukak then dalam tu ada jam. . lawa sngat wak ! sayang awak. . pandai awak pilih untuk saya. . saya pun dengan tergedik2 suruh awak pakaikan. . sweet sangat bila awak pakaikan untuk saya. . tapikan. . jam tu besar sikit. . saya kan potong sikit nanti ! :D perjalanan balik dengan awak. . . sangat-sangat menyedihkan. . kalau boleh nak bawak kereta tu seselow yang boleh . . taknak hantar awak balik atau buat2 sesat. . biar lambat sampai! tapi akhirnya sampai jugak. . ucapan perpisahan tu sangat2 best. . rasa macam tak nak tinggalkan saya je kan wak ? ke saya yang perasan nie ? hahahahahaha ~ apa2 pon kita sama2 ucapkan perasaan sayang terhdap diri masing2. . ;) sekian. . saya sayang awak sangat2 sayang. . walau apa pun yang terjadi.. saya tetap akan pilih awak sebagai pasangn hidup saya.... jangan awak tinggalkan saya tau !

First time fetch awak . .

Hari ni . . hari Khamis. . :) Hari yang paling bertuah dalam hidup awak mungkin ? sebab saya yang ambik awak dekat seksyen 17 hari ni .. Selalunya awak balik hari Jumaat.. hari yang daddy awak boleh ambik awak.. tapi hari ni takde sape boleh ambik awak selain daripada saya.. :D

Awak dah try call ibu awak.. dah try call Anis tapi semua tak berjawab.. busy nak beraya lah katakan... so.. saya memang dah lama tunggu saat ni.. untuk ambik awak ! ! :D macam biasa lah kan. . masa dengan awak memang masa saya paling bahagia sangat-sangat-sangat ! ^^ tak tahu kenapa. . ;)

Masa mula-mula nak keluar rumah.. saya dah mintak kbenaran mak saya dah pun amek awak... cuma ibu awak je saya call tak dapat-dapat.. hehehe. . so memang patut lah saya amek awak.. saya taknak awak naik teksi.. rasa macam tak selamat.. hummm sayang sangat sampai taknak ada apa2 jadi kat awak sayang.. :) lpas tuu.. saya otw lah pergi seksyen 17 tu.. actually saya tahu tempat tu dan pernah sampai cuma lupa je.. so saya gunalah bantuan GPS saya.. cuma lambat sikit sampai sebab traffic jammed dkat tol n pdg jawa tu..

Mula dah sampai seksyen 17.. tercari-cari awak di mana.. rupa2nya dekat sebrang jalan.. aishh. . salah bagi info awak ni.. hehe. . so.. bila dah jumpa awak... sorry saya bukan lelaki yang acah2 gentleman nak bukakkan pintu untuk perempuan or tarikkan kerusi untuk perempuan.. hee.. so awak jangan pelik eh.. tulah diri saya.. kalau boleh saya nak je buat macam tu.. tapi tu bukan saya yang sebenar mungkin kalau lepas kahwin saya da tak buat macam tu lagi kot? :D so lebih baik awak biasakan daripada sekarang.. hehehehe..

Masuk je awak kat dalam kereta.. awak mulalah berborak2 dengan saya.. hee.. saya sebenarnya malu2 lagi tuu.. sebab tu nak cakap pun tak tahu nak cakap apa.. and muka serius kan bila bawak kereta? ummm. . tu sebab saya nak fokus atas jalan.. ceh ! konon laa kan.. ~ :P kalau boleh taknak ikut alam impian.. sebab saya nak bawak awak lalu Klang baru boleh lama2 sikit dalam kereta dengan awak.. boleh tatap muka awak lama-lama sayang ! walaupun awak kata muka awak hitam legam ke apa.. saya ttap suka pandang muka awak dan reaksi awak masa saya tenung muka awak.. ;D

Agak lepas tu.. kita pon sampailah rumah awak.. saya pon terpaksa lah biarkan awak keluar dpd kereta saya.. heee.. sedih gak sbnrnye masa tu .. igt nk ajk awak bbuka sama2.. ;) tapi bukan rezeki saya myb thun dpan la kot..  so kesimpulannya.. start daripada hari ni.. saya kalau boleh nak amik awak selalu sayang.. nak lepaskan rindu saya slama sbulan tu dgn tgk muke awk jeeeeeeeeeeee ! ! :D

ILOVEYOUSOMUCH IZZATYNABILA ! ALWAYS AND FOREVER . I will never let you go. .

Kita Saling Merindu

Assalamualaikum dan selamat sejahtera . . Selamat membaca cerita saya dan dia . :)

Hari ni aku buat keputusan untuk buat entry pasal dia lagi. . memandangkan dah rajin nak menaip je sekarang. . Aku pun nak lah story pasal kami berdua . . yang rasa macam tak boleh baca cerita cinta macam novel cinta. . anda disarankan untuk keluar je lah jangan baca. . hehe. . takut2 tak tahan nanti. . muntah sweet kang. . :P

Kita saling merindu ? ye ke ? betul ke kita saling merindu ? saya tak tahu. . yang saya tahu saya rindu awak sangat2. . sejak awak balik ke kampus saya tak tahu kenapa saya jadi lagi senang nak rindu dekat awak. . padahal kalau awak dekat sini pun kita jarang nak jumpa. . maklumlah rumah kita bukannya dekat sebelah2 je kan. . Tentang rindu ni. . saya tak tahulah kenapa jadi rindu gila2. . bila hati ni rindu dekat awak. . semua benda saya buat jadi tak kena kot. . masa awak dalam perjalanan balik ke kampus kat Kedah nun jauh di sana tu. . saya tahu awak demam. . dan awak pun tahu yang saya demam jugak. . mungkin effect merindu setengah mati ? entah cuma andaian. . semua tu diluar daripada kuasa kita kan ? :))

Mula2 saya ingatkan kita akan jarang contact kalau awak dekat sana. . tapi jangkaan kita meleset. . kita ? eh tidak. . jangkaan saya. . sebab awak kata boleh contact lagi. . manalah saya tahu. . masa tu awak tak guna phone sendiri tapi phone adik awak . . tapi lepas je sampai sana awak beli phone baru ~ untunglerr xperia mini yee ~ hahahahaha. . tapi tak best bila call awak. . awak x dapat dengar suara saya dengan clear. . :( dah laa. . yang penting kita dapat dengar suara masing2 dan awak dapat dengar saya punya suara dan saya pun dapat dengar awak ketawa gembira . .

Bila awak nak balik ke Klang semula pulak.. hati sy tkut klau apa2 jadi dekat awak bila awak naik bas.. otak ni tak boleh berhenti pasal kes2 kt ats jalanraya tu yg membabitkan bas... :( tapi alhamdulillah dah bbrpe kali awak balik.. awak selamat sampai ke ruma awak.. saya sayangkan awak sangat2 ! tak nak apa2 jadi dkt awak mse dlm prjlnan balik...

Hanya Untuk Awak II

Dia datang tanpa diduga. . Saat aku rasa tak berdaya untuk menunggu. . Dia datang menyinari hati ini. .

Nak kata puitis tak pun sebenarnya ! Hahahaha. . nak menjiwang tak reti lah. . Post ni sebenarnya untuk dia. . Kalau korang nak tahu siapakah dia ? Carilah sendiri. . Dia comel walaupun pernah aku panggil dia Dayang Senandung. . errk ? Bukan aku yang panggil tapi ni sebab ibunya yang kata dia macam Dayang Senandung bila balik dari kampus ! :D

Dulu aku tak jangka yang dia akan sayang aku macam mana aku sayang kat dia. . Tapi sekarang aku dapat rasa yang dia dah boleh terima aku seadanya. . :) Aku serius dengan dia. . Tak main-main ! Sampai family dia datang beraya ke rumah aku dan jumpa dengan parents aku. . Aku pun beraya ke rumah dia dengan membawa family aku sendiri. . :) Parents aku pun suka tengok dia. . 

Tak tahu nak cakap apa. . dalam fikiran ni banyak rasanya yang difikirkan ! Tapi tak tahu macam mana nak terjemahkannya. . Cuma nak awak tahu saya sayang awak sangat-sangat ! Walaupun kita sering berjauhan sampai beratus2 kilometer. . Saya tetap rasa awak sangat2 dekat dengan saya. . :)

Family kita cakap. . marilah kita study sampai berjaya dulu. . . bila dah berjaya. . ada duit. . ada segalanya. . baru kita fikirkan apa yang seterusnya. . :) *beriye sangat nampak ? hahahahahaha. .

awak.. ni post sy nk publish tp nmpk mcm over so sy bia je kt draft.. ;)

Wednesday, September 5, 2012

Ketua Pengawas 2012/2013

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua ! Sorry lately dah jarang nak update blog sebab aku busy sangat-sangat. . Sambung pelajaran ke Tingkatan 6 bukannya mudah . . Sangat susah ! Sangat mencabar ! tapi aku yakin ini jalan terbaik aku untuk berjaya. . :)

Hari ni 5 September 2012 aku secara rasminya dilantik sebagai ketua pengawas SMK Dato Hamzah bagi sesi 2012/2013 . Terima kasih kepada guru2 yang mencalonkan nama saya dan memberikan kepercayaan kepada saya untuk memikul tanggungjawab sebagai ketua pengawas. .

Tanggungjawab sebagai Ketua Pengawas (KP) ? Tekanan ketika menjadi KP ? Cabaran semasa menjadi KP ?
dan macam-macam lagi . Aku tahu macam-macam lagi yang akan datang menguji. . Berdasarkan pengalaman aku berkawan dengan ketua2 pengawas yang lepas. . Aku banyak belajar daripada diorang semua. . mungkin akan aku gunakan nanti masa jadi KP nanti. .

Tak tahu nak type apa lagi sebab aku belum lagi in charge untuk jadi KP. . Yang pasti aku akan laksanakan tugasan sebagai KP ni dengan sebaik mungkin. . Berat mata memandang berat lagi bahu yang memikul. . Tapi aku yakin barisan exco yang baru , guru2 pengawas , family dan orang tersayang akan selalu berada di sisi aku untuk menjadi lebih berjaya. .

Akhir kata, doakan aku supaya dapat melaksanakan tanggungjawab ini dengan baik. . :) sekian

Friday, July 13, 2012

Kursus Kepimpinan Ketua Pengawas 2012

"Aliff Haziq. . keluar kejap. . cepat sikit ada hal emergency nak bagitahu kamu ni. . " ini lah ayat yang aku dengar sebelum aku pergi kursus Ketua Pengawas ni. . . cikgu suruh keluar daripada kelas kejap. . then dia suruh balik and packing baju terus hari ni jugak. . masa tu pukul 12.30 pm . Agak terkejut juga lah sebab tiba2 dapat tahu kena pergi kem pada hari tu jugak ! ! Jadi aku kena terima arahan tu yang suruh aku pergi ke kem kepimpinan tu dekat Kem Idaman Nurani, Hulu Langat. . Lepas tu aku balik dan lakukan segala persiapan untuk pergi kem 4 hari 3 malam tu .

Bertolak daripada rumah dalam pukul 3 petang dengan ayah aku. . ikutkan kena pergi PPD Klang untuk pergi dengan peserta2 daerah Klang. . tapi aku tertinggal kereta yang menghantar peserta pukul 12 tengahari tu sebab aku dapat surat pergi kem tu last minute . . sampai di tapak kem dalam pukul 4.30 petang. . pergi mendaftar dan terus solat asar di dewan. .

Kami pun lakukan ice breaking dan dalam masa yang sama sesi suai kenal pun berlaku semasa aktiviti tu. . Pada mulanya aku ingat dorang ni sebaya dengan aku iaitu 18 tahun. . sebab apa nak tahu?? sebab perwatakan dorang yang nampak matang. . padahal rata2 semuanya baru berumur 16 tahun. . tapi bila disuruh berucap di khalayak umum. . masing2 petah bercakap. . mengalahkan PM pun ada. . sebab tu aku tak sangka yang umur dorang ni masing2 baru 16 tahun. . :)

Sepanjang 4 hari 3 malam tu. . macam2 benda yang kitorang lalui bersama. . malam pertama dekat kem tu je kitorang dah menangis bersama2 masa dalam sujud syukur. . kata2 sayup yang dilontarkan oleh Tuan Mahadzir buat kitorang menangis teresak2 terkenang dosa lalu. . hampir semua peserta menangis. . maybe ada sorang dua yang tak menangis sebab tertidur dalam sujud. . apa pun tak boleh ! hahaha. . masa explorace pun boleh tahan. . dia punya stesyen semua berbentuk fear factor. . kitorang diberi task yang sememangnya susah untuk dilakukan. . dan kalau tak berjaya di setiap stesyen. . ada lah macam2 jenis hukumannya. . first. . kitorang disuruh kemam cengkerik hidup dan berjalan lalu masukkan ke dalam balang. . itu first aku kemam cengkerik. . selama ni nak pegang cengkerik pun rasa geli. . tapi entah macam mana boleh pulak berani tangkap seekor cengkerik dan kemam dekat bibir. . fffuuuhhh ! dapat rasakan kakinya yang tajam tu di bibir ku yang manis ini. . ceh ! second. . agak menggelikan ruang2 mulut aku. . . kena letak 2 ekor anak ikan yang hidup tu kat dalam mulut. . dah masukkan dalam mulut. . kena berjalan tepi2 sungai dan masukkan dalam dua baldi. . XD dapat tak rasakan ikan tu sedang berenang2 dalam mulut korang ? eyyyekkss ! yang ketiga. . kena makan telur mentah. . itu biasa je kot sebab pernah rasa kt rumah. . hee. . kena rasa kacang botol ngn ulam tenggek burung. . kacang botol tu rasa dia sangat pelik. . and ulam tenggek burung tu rasa macam mangga muda. . hehe. . yang best kena makan bawang merah. . memang laa rasa berangin sampai ke hidung ! ! kena minum air campuran tembikai , asam , cencaluk , belacan , dan macam2 lah lagi ! ! time tu aku ngaku aku muntah beb ! berair anak mata nie ~ haha. tapi tu lah pengalaman yang tak akan aku lupakan. . ;)

Macam2 lah lagi yang kitorang buat kat sana. . Jungle Trekking , Backwood cooking , Rentas halangan. . semuanya mendatangkan sedikit luka2 dekat badan nie haa. . tapi memang terbaik lah ! semua ketua2 pengawas yang ada kat negeri Selangor ni memang sporting. . mudah nak dibuat kawan. . sampai kat dalam dorm pun kitorang luahkan perasaan masing2 dan cuba bagi jalan penyelesaian. . betapa eratnya ukhuwah yang terjalin. . Bukan setakat aktiviti fizikal je yang dorang bagi. . tapi lengkap dengan semua aspek rohani , intelek , jasmani dan emosi. . akak2 ngn abang2 fasi pun terbaik. . gila2 punya. . tak garang tapi sempoi. . sebab diorang dah anggap kitorang ni sebagai pemimpin dah tahu macam mana untuk mendisiplinkan diri . . So tak adalah kem tu ala2 tentera sebab nak disiplinkan budak2. . hahaha ! !

Sampai situ je lah kot ceritanya. . sebenarnya kalau nak ceritakan alkisah 4 hari 3 malam di Kem Idaman Nurani ni memang panjang. . ni aku cuma ceritakan apa yang best kat sana. . tapi secara keseluruhannya memang best dan terbaik ! ! sukar nak digambarkan perasaan ni bila terpaksa tinggalkan kawan2. . Kepada peserta2 atau bakal2 ketua pengawas tahun 2013 . . semoga kita berjumpa lagi. . ukhuwah yang terjalin tak akan putus sebegitu sajee. . Doakan kami agar dapat menjadi seorang pemimpin yang berguna di sekolah dan masa hadapan demi agama , bangsa dan negara . . :)

Sekian , Assalamualaikum dan terima kasih . . :))

Tuesday, June 12, 2012

Hanya Untuk Awak : Your Guardian Angel

Assalamualaikum , Hyeeee . . :) hari ni aku nak share lagu ni. . lagu Your Guardian Angel . . dengarlah. . mesti nak degar lagi punya. . lagu ni aku tujukan untuk orang yang aku sayang . . silalah terasa kepada yang tersayang tu . .




When I see your smile
Tears roll down my face I can't replace
And now that I'm strong I have figured out
How this world turns cold and it breaks through my soul
And I know I'll find deep inside me I can be the one

I will never let you fall (let you fall)
I'll stand up with you forever
I'll be there for you through it all (through it all)
Even if saving you sends me to heaven

It's okay. It's okay. It's okay.
Seasons are changing
And waves are crashing
And stars are falling all for us
Days grow longer and nights grow shorter
I can show you I'll be the one

I will never let you fall (let you fall)
I'll stand up with you forever
I'll be there for you through it all (through it all)
Even if saving you sends me to heaven

Cuz you're my, you're my, my, my true love, my whole heart
Please don't throw that away
Cuz I'm here for you
Please don't walk away and 
Please tell me you'll stay woah, stay woah

Use me as you will
Pull my strings just for a thrill
And I know I'll be okay
Though my skies are turning gray

I will never let you fall
I'll stand up with you forever
I'll be there for you through it all
Even if saving you sends me to heaven





Lagu ni. . lagu ni. . untuk awak. . saya nak awak dengar. . bila saya dengar lagu ni. . kat fikiran saya cuma ada muka2 orang yang saya sayang sangat2. . dan awak adalah salah sorang daripadanya. . Saya nak awak tahu saya tetap akan berada di sisi awak. . saya sayang awak sangat2. . Tolong jaga kesihatan awak. . awak tahu kan saya jadi macam mana kalau awak degil ? :)) sekian . terima kasih . I need you . iloveyousomuchgirl . 

Friday, June 8, 2012

Hanya Untuk Awak

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera untuk semua dan untuk yang paling special di hati saya yang sedang membaca . . :)

Tajuk post ini pun kamu semua sudah tahu bahawa post ini sememangnya untuk awak. . kalau sesiapa yang tak berkaitan tu. . sila jangan terasa . . saya hanya tujukan untuk si dia seorang sahaja. . kalau mahu baca. . teruskan membaca. . tiada paksaan . . :)  kalau muak dengan cerita cinta. . jangan baca . . amaran keras ! hahaha.

Memandangkan awak akan sambung belajar dan akan kembali ke kampus awak esok . Surely hati saya ni akan rindu awak nanti . Tapi , saya tak kisah . . saya nak tengok awak berjaya dalam hidup awak dulu . Nak serius pasal benda ni nanti2 lah . . Saya pun tak mahu couple dengan awak . Saya hanya mahu rasakan apa itu cinta dengan awak . Kita memang sudah berjauhan sejak daripada dulu lagi. . bukannya tiap2 minggu dapat jumpa . sebulan sekali sahaja mungkin . . Walaupun jauh saya tetap rasa awak dekat di hati saya ni. . Hari-hari kita bangun untuk subuh sama2 dan kadang2 saya akan kejutkan awak untuk sahur sama2. . Yang saya tak suka pasal awak punya teknik bersahur ialah. . awak tak makan tapi minum jee. . grrrrr. . rasa macam nak pergi rumah awak and suapkan nasi or apa benda makanan yang ada. . janji perut tak kosong masa puasa . Tapi. . semua tu harapan sahaja. . belum masanya untuk sweet sampai begitu sekali. . cukup sekadar saya bagi dorongan kat awak. . nak ikut ke tak up to u. . tak pernah paksa . 

Satu yang saya suka tentang awak , . makin banyak awak cakap awak tak baik untuk saya semakin bersemangat saya akan cuba yakinkan awak yang awak salah . . Satu hari nanti awak akan tahu awak salah kot. hehe. . Saya mencuba terlalu kuat untuk awak. . Saya tak kisah kalau saya sakit hati sebab awak . . Awak buat jealous pun saya tak kisah. . sebab saya dah pilih awak ! ingat tu. . hahaha. . ehh asal aku boleh gelak ni ? +_+ Awak jangan risau. . bila awak balik kampus kat sana. . saya dah upah ramai orang untuk jaga awak kat sana. . termasuklah ketua kat blok yang awak tinggal tu . ;) Dan mungkin juga room mate awak tu . . Kalau ada rezeki dapat belajar kat sana juga. . memang akan selalu saya jaga awak . ceh ! poyo jee. . lalalalala ~

Kalau awak dengar background music ni. . Saya nak awak tahu yang lagu ni memang untuk awak dan untuk saya. . rasa macam kena dengan feeling dan situasi . . "Kau sinar hati ini,Biarpun sesaat di sisi. " lirik tu sangat kena dengan awak . . saya hargai kemunculan awak dalam hidup saya . . Awak selalu buat saya senyum semula walaupun dalam keadaan yang sememangnya saya tak akan dapat senyum . awak sorang jee dapat buat saya senyum . . Saya harap memang awak orang yang akan teman saya sampai saya mati. Kalau bukan saya redha dengan takdir . :) dan lepas ni. . tiada lagi atau mungkin akan jarang2 late night call dengan awak sampai berjam2. . awak tak akan dapat dengar saya menggedik2 dengan awak . . dan mungkin jugak awak tak perlu risau kalau saya bertukar jadi serius tiba2. . hahahaha. . :)

Akhir kata, saya suka lagu ni ! eh tidak. . saya suka awak . saya sayang awak . tak mengapa kalau kita tidak bersama . asalkan awak tahu semua ni . saya akan tunggu lagi sebulan dua untuk awak balik ke bumi Selangor nie . . Solat jangan lupa , . lagi2 subuh . . saya akan kejutkan awak tiap2 hari . . :D Tu janji saya . . 

Selamat berpisah , Ucapkan Hye to Long Distance . . :D

Assalamualaikum dan terima kasih untuk segalanya . 


Wednesday, June 6, 2012

Wonderful Day With Her and Them

Assalamualaikum, selamat sejahtera dan welcome to blog yang baru dibersihkan daripada habuk2 dan sawang .
Harap maaf bahasa rojak2 sedikit . Sejak jadi pelajar Pra-U ni aku susah nak bezakan MUET,BM dan ayat2 pengajian am. .

Puas mengarut di pendahuluan . . kini kita teruskan dengan tajuk wonderful day tersebut . ehemm . nak cerita ni . . hari tu kita pergi Sunway Pyramid . . sebab Izzaty Nabila ajak pergi sana. . mula2 dia ajak pergi the curve memang tak lah nak pergi sana. . jauhh ! ! sedih tak dapat pergi. . terus berdoa agar dapat jumpa. . yelaa ni minggu terakhir dia dekat Klang. . dia nak pergi balik Merbok balik. . Sedang dalam mood kesedihan dengan tweet2 sedih tiba2 dikejutkan mesej daripada Izzaty . . dia kata change plan and pergi Sunway Pyramid.  . aku cepat2 lah mandi and terus je gerak pergi sana . . XD

Sampai sana tunggu dorang nak 1 jam setengah. . aku lepak makan kat McD . . penat tunggu aku terus je lah keluar McD and terus terserempak dengan mereka2 yang baru sampai. . muka Izzaty dengan adiknya Anis macam terkejut nampak aku depan mata lepas tu buat2 malu. . hahahaha. . sampai2 terus ajak main ice skating. . Ice Skating ?? aku sebenarnya ada pengalaman pahit dengan benda ni .. sebab masa first time jumpa izzaty ni. . bibir aku pecah kat dalam koyak di luar sebab jatuh masa tengah skate. . parut bawah bibir ni yang kekal sampai mati ni akan aku kenang sampai bila2. .

Masa main ice skate tu. . macam biasa lah. . aku yang jadi tutor untuk 4 orang perempuan ni . izzaty,anis, kak sarah and kak nanie ~ kelakar kottt. . bila the moment nak jatuh. . mesti akan dengar kilat , guruh berdentum kat ice skate rink tu ! XD ehheemmm . . so yang hebatnya ialah kak sarah dia tengoknya macam dah pndai main dalam satu hari . . and untuk first timer macam kak ni .. dia dah gian nak main sampai nak ajak kitorang sebulan sekali main ice skate ! semmangaaaaaaaaatt berkobar2 ! cerita pasal ice skate. . aku sebenarnya rasa bersalah kat izzaty . . sebab biarkan dia main jugak ! hahaha. . dia degil. . aku turutkan je la. . hasilnya. . dia jatuh bnyak kali dan membawa pulang 2 lebam di kaki kiri dan kanan. . ehee . . dan dia juga punca aku jatuh sekali sebab masa dia jatuh dia tarik hero ni jatuh sekali. . hahahaha. . perasan jap. :P

cukuplah cerita2 nie. . . lepas habis skate kitorang pergi makan dekat kedai apa tah dengan nama yang pelik. . semua makan kecuali dia. . malu nak makan kott sebab ada aku.. kan izzaty kan ? :P aku bertolak balik pukul 9.20 pm mcm tu kot. . dan sempat bagitahu something dekat dia. . hahaha. bialah aku ngn dia je tahu. . nak tengok gambar2 tak ? :P kejapp2. .

nak letak caption ape ni ?

kami ni pemalu orangnya

penat main skate .

anis,kak sarah,kak nanie and izzaty :)

comel lah tu semuanya ? XD

sepertinya kak sarah ada tanduk rusa ye ?

bajet2 dekat sydney ! :P

anak dara pingitan. haha !

err . muka2 selengek adik beradik nie

iyyyyyyyyeekkkk !

lelaki tu yang paling pro and laju antara empat2 nie.

Untunglah dia dengan natasha hudson ! tengok siapa yang snap (me) :P

okay , sampai disini sahaja ceritanya ! aku kalau dah cerita . . memang panjang. . boleh muntah kalau baca lama2. . tengok gambar je la eh ? :D untuk izzaty . . selamat balik ke kampus. . saya dekat sini nanti sorang2 jarang contact awak. . biar awak focus study. . . . 143 341 ~ biyyooo biyyoo ~ the ahjiqaty secret code . :P

Sekian terima kasih ! assalamualaikum ~
LIKE ?

Sunday, April 29, 2012

With this crazy siblings ~ :3

Assalamulaikum smua ~ :D salam kotor dan banyak malaysia . . . hahahaha :D

Hari ni 29 April . . aku pergi JJ dengan 2 orang adik beradik ni. . Izzaty and Anis. . ni second time aku jumpa diorang . . first met dulu. . . agak menyayat hati . . masa balik bibir aku pecah dan koyak sebab main ice skating. . tapi pertemuan kedua ni Alhamdulillah pergi balik selamat. . hahahaha. . masa first time jumpa. . pergi kena tahan masa roadblock. . balik bibir bertampal jahit. . haha. . nasib baik hari ni tak jadi macam hari tu. . :D

Memang masuk air gila dengan diorang hari nie. . . daripada nak bertemu sampai lah nak berpisah. . ada je ragamnya. . nak jumpa masing2 nak main nyorok2. . nak gak aku cari. . nasib baik jumpe. . haha. . balik pulak. . . masing2 taknak balik . . ewwwwwww ~ bengang. . hehe . .

Pergi AEON tengok wayang mestilah kan ? kitorang tengok cerita UNCLE USIN. . lakonan ZIZAN DAN JOHAN ! ! tengok poster and pelakon macam best kan ? tapi bila tengok jeeee. . . memang rugi tengok . . rasa macam nak mintak je duit tu balik. . padan muka orang tu. . nak sangat tengok .. tu makannyaaa.. aku gelak tak ikhlas wei tengok cerita tu ! macam haram. . . tak lawak . . takde jalan cerita. . macam cerita pokemon+boboiboy+yugi dan doremon ~ -,- tak percaya ? pergi lah tengok. . .

Dah habis je tengok movie. . adik beradik ni shopping sakan dengan brand outlet. . . hahaha. . kita tengokkan ajeeeee . . . entah apa2 dia belinya. . tapi okaylah. . tak memilih nak beli . . nampak cantik je tangkap muat lerww. . . terus angkut dan beli . .takde lah aku nak tunggu lama2. . masa jalan2 dengan diorang. . memang kena je la adik beradik nie. . annoying aliff ~ :D haha. . lepas shoping. . kita pergi main tangkap2 gambar. . . semua muka2 sakai2 gilaaaa. . agak mengejutkan tengok muka2 ganas diorang. . hahahahahaha. . nak share ke x nak ? boleh laa ~ nah gambar2 nie. . XD

EHHEMM ~ XD

Kenapa anis pandang mcm tu ? menggoda ke ? :P

TINGGI PENDEK

>>DORAEMON SEPET CINCAN

bajet2 cute. . hahahaha





memang :D


SEPETDANMATABESAR
SEKIAN , tu sahajaaaaaaa ~ :D hari penat , annoying , gembira , bahagia ~ hahahaha. .

Saturday, April 28, 2012

Aku Merayau Aku Balik Lambat :)

Assalamualaikum . Salam Bersih . Salam 1 malaysia . hahahaha ~ ;)

Hari ini punya cerita tentang lifestyle aku . . anda mahu baca ? teruskan . . agak macam dah muak ? baca je lah weh. . ni cerita aku bukan cerita politik . . tak suka boleh blah lah sebenarnya :)

Tengok title post ni pun korang mesti igt aku ni budak liar suka keluar merayau lpas tu balik lambat kan? okay . . bukan liar okay . . haha ! aku bukan selalu keluar merayau balik lewat. . hari hari2 cuti je macam ni. . aku keluar malam balik tengah pagi bukan aku tak bagitahu parents aku lah. . :) sebelum aku keluar pergi mana2 . . aku bagitahu dulu parents aku. . aku bagitahu dengan siapa aku keluar. . pukul berapa aku balik . kalau tak tahu balik pukul berapa janganlah pndai2 janji okay ~ :))

Tu pasal lah aku boleh keluar malam balik lewat. . parents aku kenal dengan siapa aku bergaul. . aku tak bergaul dengan mat2 rempit ke . . pailang2 ke. . hahaha. .kami budak2 biasa yang selalu lepak keluar jalan malam2 untuk release stress daripada hari isnin sampai jumaat. . hahaha. . kalau keluar malam pon mesti tengok midnight movies. . kul 3 habis. . lepak lah kat kdai2 makan. . haha . . selagi aku tak melampaui batas dan tak mengkhianati kepercayaan yang parents bagi kat aku. . takde sebab aku ditahan untuk duduk kat rumah sahaja kan ? :))

Satu je nasihat. . kalau parents korang dah bagi kebebasan macam tu. . korang jangan lebih2 pula. . bak kata orang dah bagi peha nak betis. . Mybe parents kita bagi kita keluar macam tu. . tapi aku tahu dalam hati diorang mesti fikir keselamatan kita kat luar rumah tu kan ? ahaaa ~ so pandai2 lah bawa diri. . . bagi mereka yang keluar malam untuk pergi merempit , bersosial tu. . fikir2 lah keluarga tersayang dekat rumah tu okay ? :)

SEKIAN , SALAM :)
LIKE THIS POST ?

Saturday, April 21, 2012

HARI KECEMERLANGAN AKADEMIK SMKDH SPM STPM 2011

assalamulaikum n slmat sjahtera yaww ! lama tak update blog nie haa. . last update masa sebelum dapat result. . hahahaha. . sorry la x bagitahu result kat blog ni haa~ kita bgtahu dekat FB je~ hahahaha. .

hari ini aku pergi majlis anugerah kecemerlangan akademik dekat skolah lama. . walaupun x berapa nak cmerlang. . hahaha. . actually aku dapat 4A je. . lari 1A drpd aku trget.. tp takpe. . aku redha dengan apa yang aku dapat. . itu yang selayaknya kan. . nie nak share photo2 untuk apa yang berlaku tadi. . :D 

MUKA GEMBIRA JEE ~ :P

BOLEH BOO MUKA NI SKRANG. :P

JANGAN JELES . SAYA MEMANG :)

BESTFRIEND TERSAKAI

EHHEM ~ :)

KP kita pakai baju melayu

tahniah tokoh pelajar

walaupun tak dapat. . ttap bangga jadi calon utk kategori ni :D

malu la~ haha


BULI CIKGU PULAK ! haha

MUKA2 BANGGA


KAWAN SELAMANYA

AKU LAGI TINGGI DARIPADA SYAHIR DAN SAZ DAH SAMA TINGGI DGN DIA

JANGAN PANGGIL SAZ BUDAK PENDEK LAGI :P


HAHA ! INI SAHAJA LAH BINGKISAN UNTUK HARI INI. . JUMPA LAGI DI HARI YANG AKAN DATANG :) 
SEKIAN TERIMA KASIH . . BITTAUFIQ WANNAJAH .ASSSALAMULAIKUM :D

Sunday, March 18, 2012

hari penentuan . Keputusan SPM !

Assalamualaikum semua , selamat sejahtera penutur bahasa tercinta .

hari ini aku nak buat satu entry berkaitan dengan keputusan SPM . hari ni nak guna ayat ikut skema sikit . dah lama tinggalkan buku karangan kan ? :)

Seperti yang kita semua tahu ... keputusan SPM akan keluar 21 Mac ni . . takut rasa hati ni makin membuak2. bukan takut sebab apa. . takut apa yang kita target tak tercapai. . sama macam PMR dulu . . target 5 dapat 4 . sedih gilaa. . SPM ni pun target 5 juga. . doakan supaya impian aku tu tercapai . .

Kalau apa yang aku target tu dapat . aku nak botakkan kepala aku sama macam masa aku jawab SPM masa hari pertama ! dan kalau tercapai target tu. . parents aku nak buat kenduri kesyukuran . jemput datang mana yang kenal empunya diri ni .

Tapi itu semua belum tentu lagi. semuanya bergantung kepada keputusan. aku tak tahu sama ada nak ambil guna tangan pada hari tu jugak atau SMS aje ! hahahaha. . tapi kalau sms takut2 sistem hang pulak. . maklumlah kita tinggal dekat Malaysia. . kena berpijak di bumi yang nyata . belum maju lagi bab2 tu . :)

Cuba tengok dekat sidebar aku ni ! ada countdown untuk ke hari rabu . 10am keputusan diumumkan ! perhhh . perasaan masa aku ambil keputusan UPSR dengan PMR kembali lagi . . hee. . UPSR dpt 3 . PMR dpt 4. . SPM ? adakah 5 ? doa2 kan ! ! aminnnnnnnn ~

SEKIAN itu sahaja luahan rasa hati saya. .
Terima Kasih kerana membaca . :)


LIKE AND FOLLOW me :)

Saturday, February 11, 2012

Merentas Desa

ehemmm, , apa cerita ni abang yang dah habis sekolah update story pasal merentas desa? dah habis sekolah buat lah macam dah habis sekolah. . pergi kerja sana. . hahaahaha. . sengal lahh. . aku update cerita pasal merentas desa ni sebab malam tadi. . dekat news feed facebook aku. . ada banyak status pasal merentas desa pada hari sabtu... iaitu hari ni lah kan ? hahahaha. . smpai ke tengahari ni aku boleh nampak diorang updte sttus pasal merentas desa. . semuanya daripada Blackberry n some other mobile phones. hahaha. . kebanyakan yang update pasal merentas desa ni ialah budak2 SMK Dato' Hamzah dan SMK(P) Raja Zarina. . dua sekolah yang tak dapat dipisahkan. . tiap2 tahun lari bersama2. . dan kebanayakan pelajar daripada dato' hamzah menjalinkan hubungan cinta dengan pelajar2 daripada sekolah raja zarina ni. . hahahaha. . daripada dulu sampai sekarang. . sampai ada yang dah naik ke jinjang pelamin pun ramai. . tak percaya ? siasat sendiri laa. . majalah sekolah Dato' Hamzah namanya SAMUDERA dan RZ pulak BAHTERA. . saling memerlukan bukan ? bahtera berlayar di atas samudera nan luas. hahahahahaha. . kay melalut kejap.

Sebenarnya aku jealous dengan budak2 sekolah ni .. hahaha. . untungnya lah masih dapat bersama kawan2. . berlari sama2 dengan kawan. . dan berjalan sama2 dngn kawan2 masa tengah merentas desa tu. . yang asyik bersama2 lari dan berjalan bersama kawan tu namanya peserta yang tak nak menang. . bagi peserta yang asyik lari dan terus berlari tak nak tunggu kawan2. . tu namanya peserta yang sangat2 nak kan kemenangan. . hahaha. macam aku dulu2. . tiap2 tahun top 30 . bukan nak bangga tapi dah memang realitinya begitu. . .memang aku teringat gila dekat kawan2 kat sekolah tu. . teringat suasana masa hari merentas desa tu. . heee. . lagi2 masa dia nak umumkan juara keseluruhan untuk rumah sukan. . memang meriah gila lah suasana kat dewan sekolah tu. . ingat lagi diorang menjerit2. . ada yang booo pun ada ! ! hewwheww. . aku pasti budak2 yang dah habis sekolah mesti jeles tgk budak2 ni kan ? hahaha.

okay. sekian. assalamualaikum :))
LIKE

Tuesday, February 7, 2012

esok sekolah lah !

ALAMAKKKKKKK ! ESOK DAH SEKOLAH. . KERJA SEKOLAH TAK SIAP ! ! 4 Hari cuti aku tak buat apa2 pun ! tak sentuh buku pun ! ! macam mana ni. . tak nak datang sekolah lah esok ! hahaha. . biar aku tak kena marah. . diorang yang kena marah ! ! :D

okay. . sebenarnya. . tu aku masa tahun lepas. . tiap2 cuti panjang. . mesti macam tu. . sntiasa plan taknak pergi sekolah keesokan harinya sebab tak siap homework ! haha. tapi datang jugak. . parents aku tak kasi aku ponteng duduk kat umah ! !

tahun ni aku dah tak bersekolah. . tapi masih pergi ke sekolah ! sebab aku bekerja dekat sekolah. . hahaha. kerja kat kantin je. . sehari dapat rm50. . masyuk kan ? hahaha. masyuk2 punn. . aku lagi suka sekolah daripada kerja tahu !? okay rlax2. . jangan emosional sangat. . memang aku rindu sangat2 kat sekolah. . rindu dekat cikgu2 sekolah menengah dato hamzah. . :) semua cikgu2 kat sana sporting ! cikgu yang layan pelajar mereka macam kawan. . tapi tak pernah2 melampaui batas :) tu yang aku suka ! !

okaylah. . tak payah cerita panjang. . aku nak cerita. . selamat bersekolah semula je kat budak2 yang akan bersekolah besok. . tadi dekat news feed fb. . berlambak2 status kelam kabut tak siap keje sekolah. . kesiannya. . tapi sebenarnya tu lah kenangan manis yang kau akan ingat sampai mati. . lagi2 bila kena maki,rotan ngn cikgu dekat sekolah :) jangan pernah berdendam dengan cikgu. . tu tugas cikgu nak mendisiplinkan diri korang okay ?

Sekian,Assalamualaikum :)
LIKE

sungai chongkak and gabai with friends :)

assalamualaikum , selamat sejahtera ! hye saya kembali lagi ! hahahaha. . daripada bosan takde buat apa2. . baik aku update blog kan ?

hari ni. . aku nak kongsi pengalaman pergi mandi sungai . . haha. . ni bukannya first time aku mandi sungai. . tapi first time aku cerita kat korang pasal mandi kat sungai. . hahaha. . aku pergi hulu langat masa hari sabtu lepas. . dengan kawan2 sekerja aku n member2 baik aku. . nak cerita. . panjang sangat. . sebab tolak pagi. . balik petang. . memang panjang. . tapi penat lah. . sebab mula2 pergi sungai congkak . . dah jalan jauh sampai ke atas. . tak ada apa2 pun. . bosan. . pastu keluar. . pergi sungai gabai pulak. . lagi hancur wehh. . nak mendaki anak2 tangga ke air terjun paling atas. . memang bergoyang kepala lutut ! hahaha. . pastu masing2 decide nak pegi chongkak balik . . hahaha. apa pun tak boleh. . tapi yang penting semuanya enjoy lah kot time mandi tu. . hahahahaha. time nak pergi masing2 penat katanya. . hekk eh. . poyo lebih. .

nak tengok ke gambar2 kat sana ? haha. ada aje. . tapi gambar mandinya takde. . sebab semuanya aurat2 belaka. hahahaha. :3 dosa tayang beribu orang datang tengok. . haha. beribu ke ? tak kott. . tpi ada lah skit nak cecah2 seribu tu. .

sebelum bertolak. . baca paper. . membaca amalan mulia kan ? haha

kitorang pergi naik van je. .

penat tahu nak naik sampai atas sana


masih jauh lagi  perjalanan tapi excited lagi tu
saya memang macam budak kecik :P

kita makan dulu. .

batu unik berbentuk hati
posing dulu sebelum balik ! haha
aku paling muda kat situ. masing2 dah 20. aku bru 18 :D
mari melompat katak macam mmber sorang tu. :P

member kata ni komunis. . haha.

time ni dah nak balik dahh ~ :D
sekian terima kasih. . sebenarnya ada banyak lagi gambar ! tapi malas nak upload nak share. . penat tahu ? hahahaha ~ :))




besties forever

besties forever
this is me. . the real me . . so crazy and kinda friendly :) easy go person