Dear Followers

Thursday, September 15, 2011

kawan penawar duka

Salam semuaaa :)
Hari ni maybe hari yang gembira2 suram sikit kott. . .
sebab apa? sebab hari ni kawan2 aku bnyak buat aku gembira.. ketawa and gila2...
yang suram tu sbab msih tak leh lupa psal semalam.. putus cinta...
heeee~ masa jamming kat tune studios dengan geng2 gila aku ni... nyanyi nak jiwang je...
msg2 nak pkena lagu yang ada kaitan dgn aku.. hahaha ! cm siot je.. tp tape laaa. aku hepy what.. :))

Hari ni life ditruskan tnpa dia.. aku ada baca satu quotes yang mmang bnyak kbenarannya..
"SOMETIMES THE PERSON WE WANT THE MOST, IS THE PERSON WHO WANT SOMEONE ELSE."
tepat kan? benda ni bukan sekali je terjadi. :) masuk ni dah 2 kali. . rasanya memang perit gila. . janji setia brsama lupakan kisah bf gf yg lepas. . :) tapi bila aku mncuba and hampir berjaya. . . . :)) pihak satu lagi pula putus asa and gagal. . tp takpe. . tu hak dia. trpksa trima dgn hati yang terbuka and sakit gila2 ni. aku tak mrahkan dia. . . myb masih muda lagi. . tak dpat nilai mana yang ok or tak ok. . it just when kita ada jodoh and yes myb kita akn brsama. . n ak tak tahu ada ke x jdoh tu ngn dia. . yamg aku rasa sekarang bodoh jer. . HAHA ! well. . . it's time to change. . aku tak terbawa2 emosi putus cinta tu ngn kwan2. n diorg pun fham.

kawan2 kat sekolah aku semuanya supportive gila kot ! sayang gila kat diorang especially clasmates aku. :) budak2 form 6 pun tak trkcuali. kjap je trsebar kat skolah. tak smpai 24 jam pun. hah. tp takpe. . masih ada kwan yang selalu buat aku ketawa :)
"the deeper u falling in love.. the more u get hurt when the time that you will never be togther come."
but it's ok ! segalanya aku serahkan pada Allah SWT. :) doakan kesejahteraan aku and aku pun akan doakan korang. amin ! :)

Tuesday, September 13, 2011

Doa Buat Kekasih

Ya Allah...
Seandainya telah engkau catatkan
Dia tercipta untukku
Satukanlah hatinya dan hatiku
Titipkanlah kebahagian di antara kami,
Agar kemesraan itu abadi...

Ya Allah Ya Tuhanku yang maha mengasihani,
Seiringkanlah kami melayari hidup ini
Ketepian yang sejahtera dan abadi
Maka jodohkanlah kami

Tetapi Ya Allah...
Seandainya telah engkau takdirkan
Dia Bukan milikku
Bawalah dia jauh dari pandanganku
Luputkanlah dia dari ingatanku
Dan peliharalah aku dari kekecewaan

Ya Allah Ya Tuhanku yang maha mengerti...
Berikanlah aku kekuatan
Menolak bayangannya jauh ke dada langit
Hilang bersama senja nan merah
Agar aku sentiasa tenang
Walaupun tanpa bersama dengannya.

Ya Allah yang tercinta...
Peliharalah aku dengan takdirmu
Sesungguhnya apa yang telah engkau takdirkan
Adalah yang terbaik untukku
sesungguhnya engkau maha mengetahui
Segala yang terbaik untuk hambaMu ini....

Dan sekiranya aku menemui seseorang
yang baru di dalam hidupku
Kau semaikan lah rasa ka sih sayang dan cintaku yang penuh ikhlas
kepada dirinya
Agar diriku dan dirinya memahami antara satu sama lain
Dan terbinalah satu ikatan yang lebih suci dan murni

Ya Allah...
Cukuplah engkau sahaja yang menjadi pemeliharaku
Di dunia dan di akhirat
Dan peliharalah kami dari azab api neraka
Amin...amin..yarabbal alamin....

besties forever

besties forever
this is me. . the real me . . so crazy and kinda friendly :) easy go person