Dear Followers

Saturday, July 2, 2011

cerita 1 SAYA 1 SUKAN 1 CERITA ~

eyooooo~ hari ni kan. . . hari paling penat dalam sejarah hidup aku ! tak penah ada hari yang sepenat ini. . mungkin lah kott. . . hahahaha. . .

pendahuluan dia mulanya begini. . . aku bangun dari tido pukul 5. . and kuar dari umah pkul 5.30 pagi. . pastu aku bawak adik aku naik motor pergi umah john~ :D sampai je sana. . kitorang kena tunggu lagi sorang kawan. . muhaimin. . . dia smpai jer dah pkul 6.20 pagi. . lepas je dia smpai kitorang terus lah gerak pegi sekolah and sampai pukul 6.30 pagi. . . *paling awal dalam hidup aku sampai ke sekolah~ :D

aku ingatkan masa kitorang sampai pkul 6.30 tu. .  takde orang lagi. . rupa2nya dah ramai yang datang. . motor berderet jer parking kat luar tpi aku parking kt dlam sekolah. .  hehehe.  memang tinggi betul semangat 1 malaysia diorang kan? hahaha. . . tapi tu lah yang bagusnya. . . seterusnya. . . pergi pendaftaran and masuk ke dewan untuk senam aerobik bersama dengan cikgu mohamad. . . pakar senam tu. . jgn main2. .  hahahaha. . ramai yang bersuka ria masa wat senaman tu . . hepy giler ar. . havoc pun ade.

masa kat dalam dewan tu kami semua dipertontonkan ucapan dari timbalan perdana menteri secara live streaming taw. . . menggiler bbudak dato nie. diorang rasa mcm TPM tu ada kat depan diorang. . smpai bersorak2 and bertepuk tangan ! ! hahaha. aku pun join skali~ heeee. . habis jer ucapan tu . . terus pegi luar untuk pelancaran larian serentak satu malaysia~ heee.. aku lari penuh bersemangat n berada di kelompok hadapan masa smpai kat sekolah. . tapi sayangnya takda hadiah ohhh~ hahaha. . tapi takpe. . walaupun takdpat hadiah tapi puas hati lah lari 3km non-stop. . uhuhu. bangge2. .

lepas tu kan ada lagi acara 1 murid 1 sukan. . aku tak masuk apa2 acara. . sebab selama ni dah ckup bnyak aku masuk. . hehe. malas2. . kt sekolah aku ada sukan futsal,bola jaring,badminton,sepak takraw and bola keranjang~ mula aku layan futsal. . then pg tengok budak2 prempuan main bola jaring~ ganas siot diorang main... macam ragbi pun ade. . ramai yang injured. . termasuk cikgu cemerlang bahasa inggeris tahun lepas yang mengajar kelas aku. . . huhu. . kesian dia. . injured masa lawan dengan team form 6. . hee. so isnin ni mybe takde kelas BI.. hihi. . masa perlawanan final antara cikgu dan pelajar perempuan tu. . team cikgu yang diberi nama YOUNG MUDA. . . menang 8-0. . . huyooo. tua2 hebat tu. . . perlawanan diadili oleh ckgu kelas aku yang merupakan wakil kebangsaan utk bola jaring~ hahaha.

habis jer smua acara ada penyampaian hadiah. . and aku terus balik lepas habis smuanya. kepala pening. kaki dah rasa mcm takde jerk.. :D

like kat bawah !
Post a Comment

besties forever

besties forever
this is me. . the real me . . so crazy and kinda friendly :) easy go person