Dear Followers

Tuesday, July 26, 2011

nombor 17 dan puaka meja guru

assalamualaikum.... salam sejahtera............ ahh~ ingat aku nak bagi pidato ke apa kat korang? hahaha. sesajee jerkk..


tengok title macam cerita seram bukan? memang seram kott. haha. padahal takda kena mengena dengan hantu pun~ ni cerita pasal aku... hari ni hari jadi aku yang ke-17.. woww ! bangga dah jadi 17.. sebab dah boleh amek lesen kereta kan?? HUHU ! ! bangga siott. hari ni adalah tragedi dlam hidup aku kat sekolah.. haha ! ni semua kerana puaka meja guru....


kitorang ada satu upacara pelik untuk menyambut hari jadi kawan2.. salah satu upacara tu ialah tangkap the birthday boy and baringkan dia atas meja guru yang panjang lebar dan besar tu lalu dibelasah ramai2.. hahahaha.. ni bukan kes buli yeee.. sebab semua orang dah tandatangan agreement.. sesiapa yang rela menjadi mangsa sahaja akan dapat memukul mangsa2 yang lain..  senang cerita... dekat kelas aku semua dah jadi mangsa meja guru tu.. :D


by the way... setakat pukul 9 malam nie.. dah ada lebih kurang 400 orang yang wish.. di fb,sekolah dan juga telefon.. hadiah2 pun dapat banyak.. especially chocolate~ :D hee. memang hari ni hari yang gembira gila walaupun badan aku sakit2... hahahaha... sekarang mahu rest and tengok the late wish... heeeeeeeeeee~ sweet seventeen lah konon sekarang nie.. heee. goodbye 16..


LIKE

Saturday, July 2, 2011

cerita 1 SAYA 1 SUKAN 1 CERITA ~

eyooooo~ hari ni kan. . . hari paling penat dalam sejarah hidup aku ! tak penah ada hari yang sepenat ini. . mungkin lah kott. . . hahahaha. . .

pendahuluan dia mulanya begini. . . aku bangun dari tido pukul 5. . and kuar dari umah pkul 5.30 pagi. . pastu aku bawak adik aku naik motor pergi umah john~ :D sampai je sana. . kitorang kena tunggu lagi sorang kawan. . muhaimin. . . dia smpai jer dah pkul 6.20 pagi. . lepas je dia smpai kitorang terus lah gerak pegi sekolah and sampai pukul 6.30 pagi. . . *paling awal dalam hidup aku sampai ke sekolah~ :D

aku ingatkan masa kitorang sampai pkul 6.30 tu. .  takde orang lagi. . rupa2nya dah ramai yang datang. . motor berderet jer parking kat luar tpi aku parking kt dlam sekolah. .  hehehe.  memang tinggi betul semangat 1 malaysia diorang kan? hahaha. . . tapi tu lah yang bagusnya. . . seterusnya. . . pergi pendaftaran and masuk ke dewan untuk senam aerobik bersama dengan cikgu mohamad. . . pakar senam tu. . jgn main2. .  hahahaha. . ramai yang bersuka ria masa wat senaman tu . . hepy giler ar. . havoc pun ade.

masa kat dalam dewan tu kami semua dipertontonkan ucapan dari timbalan perdana menteri secara live streaming taw. . . menggiler bbudak dato nie. diorang rasa mcm TPM tu ada kat depan diorang. . smpai bersorak2 and bertepuk tangan ! ! hahaha. aku pun join skali~ heeee. . habis jer ucapan tu . . terus pegi luar untuk pelancaran larian serentak satu malaysia~ heee.. aku lari penuh bersemangat n berada di kelompok hadapan masa smpai kat sekolah. . tapi sayangnya takda hadiah ohhh~ hahaha. . tapi takpe. . walaupun takdpat hadiah tapi puas hati lah lari 3km non-stop. . uhuhu. bangge2. .

lepas tu kan ada lagi acara 1 murid 1 sukan. . aku tak masuk apa2 acara. . sebab selama ni dah ckup bnyak aku masuk. . hehe. malas2. . kt sekolah aku ada sukan futsal,bola jaring,badminton,sepak takraw and bola keranjang~ mula aku layan futsal. . then pg tengok budak2 prempuan main bola jaring~ ganas siot diorang main... macam ragbi pun ade. . ramai yang injured. . termasuk cikgu cemerlang bahasa inggeris tahun lepas yang mengajar kelas aku. . . huhu. . kesian dia. . injured masa lawan dengan team form 6. . hee. so isnin ni mybe takde kelas BI.. hihi. . masa perlawanan final antara cikgu dan pelajar perempuan tu. . team cikgu yang diberi nama YOUNG MUDA. . . menang 8-0. . . huyooo. tua2 hebat tu. . . perlawanan diadili oleh ckgu kelas aku yang merupakan wakil kebangsaan utk bola jaring~ hahaha.

habis jer smua acara ada penyampaian hadiah. . and aku terus balik lepas habis smuanya. kepala pening. kaki dah rasa mcm takde jerk.. :D

like kat bawah !

besties forever

besties forever
this is me. . the real me . . so crazy and kinda friendly :) easy go person