Dear Followers

Saturday, June 4, 2011

Penangan Maharaja Lawak minggu ni !

assalamualaikum semua !

title post pun korang dah tau kan aku nak cerita pasal maharaja lawak...
hee.. betul lah tu memang aku nak cerita pasal maharaja lawak minggu ni punya minggu berapa ek?
aku pun tak tahu lah...

aku tengok ML minggu ni dengan kawan aku Muhaimin and John kat restoran NS jalan selamat...
persembahan Jozan memang aku terlepas sebab lambat sampai kat kedai tu.. dapat tengok sikit je persembahan dia... nampak macam best... hehe. takpe ulangan ada kan ! ! huhu

lepas tu persembahan Nabil agak tak best lah kan? ? macam slow and lawak dibuat2 je. tak natural je... macam memaksa orang gelak.. YEDOK? ? Nabil ni tengah tertekan nak buat lawak sebenarnya.. minggu lepas dapat bottom 3 kan.. tu yang bersungguh2 nak melawak minggu nie.. hihi. tapi tahniah lah tuk dia sbab dia solo je.. takda partner pun bole buat orang gelak.. :)

Jambu pulak macam biasa.. lawak dia tak payah banyak cakap dah boleh buat orang gelak... betul tak? diorang lawak steady jer.. lawak kelam kabut tapi best tgk dia orang kelam kabut atas pentas jadi si buta dan si pekak ! hahaha... asyik2... HAAA?? HAAA??? HAHAHA... mmg sengal lah.. sampai perkataan HAAA tu jadi trademark malam tu kan?

Persembahan R2 pulak.... bagi aku tak selawak minggu lepas lah... haha.. cara diorang melawak sama aje.. boleh tengok pola diorang melawak sbenarnya.. cara2 diorang mlwak sama aje.. tak ada variasi dalam persembahan... kalau nak tengok variasi tengok dalam prsembahan peserta2 lain.. haha.

and persembahan paling lawak malam tu mestilah SEPAH ! ! citer orang nak bersalin tapi sebenarnya bukan ! memang lawak.. lagi2 part vakum tu.. memang satu restoran besar tu ketawa lah yaww ! haha. memang lawak gila.. sumpah sampai ada yang mengalir air mata sebab terlebih ketawa.. and diorang memang layak dibagi gelaran BUJANG LAPOK TAHUN 2000 :) terbaikk.. memang lawak pecah perut punya.. tiap2 minggu asyik ketawa je kalau tengok sepah.. :D

lastly bila nak balik.. suruh akak waitress tu kira... dia boleh bantai buat2 pekak ngan kitorang..
aliff haziq :kak kira semua ni kak...
akak        :haaaa????
aliff haziq :kira semua ni kakkk.. (dengan nada lagi perlahan)
akak        :ok2... semuanya rm9
aliff haziq  :HAAAa???
akak        :hahahahahaha...

then muhaimin kawan aku ni pun kenakan akak tu semula~ hahaha..

conclusionnya... memang maharaja lawak mempengaruhi kita sama ada ayat2 yang dilontarkan setiap pserta atau lenggok badan mereka... hahaha~ stiap ayat dan tagline mereka jadi page kat fb.. terbaekk~

sekian.. salam..
LIKE.
Post a Comment

besties forever

besties forever
this is me. . the real me . . so crazy and kinda friendly :) easy go person