Dear Followers

Friday, June 24, 2011

Back to Primary School

heyyaa dear readers,followers and guests. . . 
SORRY LAA LAMA TAK UPDATE BLOG...
sebab aku malas nak update arr. huhu. fokus SPM derr.

Tengok and baca title tu betul . . translate kan ke bahasa melayu. . . balik ke sekolah rendah. . :D
Hari ni aku nak cerita penglaman aku masuk ke sekolah rendah aku dulu setelah 5 tahun tak menjejakkan kaki kat dalam sekolah tu. . . dan pada hari ini. . 24Jun2011 pada pukul 10.30am. . aku telah melangkah masuk ke sekolah rendah sungai udang . . huhu. . 

Bila masuk je ke dalam kawasan sekolah tu . . segala memori indah dan pahit terus menerjah minda aku~ perhh..
perasaan rindu kat kawan2 sekolah rendah terus aku dapat rasa. . bila tengok budak2 main sepak2 penutup botol kat dewan terbuka. . aku teringat masa dulu2 pun aku pernah main sepak2 penutup botol tu. . bila ternampak budak2 main kejar2. . aku teringat mse aku lari2 kat blkang surau yang bnyak rumput and pokok2..

Lepas tu kann.... aku duduk kat tepi pokok sebelah pondok yang ada kat sekolah tu. . aku nampak budak2 main nyorok2. . perh. . . teringat pulak masa darjah 5 ngn 6. . aku time tu pengawas tak bertugas and join budak2 main nyorok2 time rehat. . huuu. . . gila lah. . mcm2 laa. . teringat lari sekeliling kawasan sekolah,lepak belakang blok, teringat budak2 laki kena pakai baju kurung sebab ejek nama bapak. . haha. all my sweet memories :D

Selesai je urusan amek repot kad adik aku. . . aku ngn adik aku terus gerak pergi kantin. . masa aku duduk kat kantin tu. . ada makcik yang jual nasi lemak kat kantin tu tegur aku. . "dik3. . . sini jap." kata mcik tu. aku taw macik tu da lama keje kat situ tp aku lupa nama dia. . dia kata dulu sekolah sini kan. . . lama acik ta nampak kau. . dah 5 tahun da.. besar kau skarang yerk. . huuu~ aku pun ase trharu lah gak ada gak yg igt. . cikgu2 yang pernah mengajar aku pun tegur2 aku jugak. . aku cakap kt cgu2 tu yang aku rindu gila kat sekolah nie~ hohohoho. . to ex students sksu batch 01~06 . . bila lagi nak buat reunion?? :D

sekian terimass~ :D
LIKE kt bawah.

Saturday, June 4, 2011

Penangan Maharaja Lawak minggu ni !

assalamualaikum semua !

title post pun korang dah tau kan aku nak cerita pasal maharaja lawak...
hee.. betul lah tu memang aku nak cerita pasal maharaja lawak minggu ni punya minggu berapa ek?
aku pun tak tahu lah...

aku tengok ML minggu ni dengan kawan aku Muhaimin and John kat restoran NS jalan selamat...
persembahan Jozan memang aku terlepas sebab lambat sampai kat kedai tu.. dapat tengok sikit je persembahan dia... nampak macam best... hehe. takpe ulangan ada kan ! ! huhu

lepas tu persembahan Nabil agak tak best lah kan? ? macam slow and lawak dibuat2 je. tak natural je... macam memaksa orang gelak.. YEDOK? ? Nabil ni tengah tertekan nak buat lawak sebenarnya.. minggu lepas dapat bottom 3 kan.. tu yang bersungguh2 nak melawak minggu nie.. hihi. tapi tahniah lah tuk dia sbab dia solo je.. takda partner pun bole buat orang gelak.. :)

Jambu pulak macam biasa.. lawak dia tak payah banyak cakap dah boleh buat orang gelak... betul tak? diorang lawak steady jer.. lawak kelam kabut tapi best tgk dia orang kelam kabut atas pentas jadi si buta dan si pekak ! hahaha... asyik2... HAAA?? HAAA??? HAHAHA... mmg sengal lah.. sampai perkataan HAAA tu jadi trademark malam tu kan?

Persembahan R2 pulak.... bagi aku tak selawak minggu lepas lah... haha.. cara diorang melawak sama aje.. boleh tengok pola diorang melawak sbenarnya.. cara2 diorang mlwak sama aje.. tak ada variasi dalam persembahan... kalau nak tengok variasi tengok dalam prsembahan peserta2 lain.. haha.

and persembahan paling lawak malam tu mestilah SEPAH ! ! citer orang nak bersalin tapi sebenarnya bukan ! memang lawak.. lagi2 part vakum tu.. memang satu restoran besar tu ketawa lah yaww ! haha. memang lawak gila.. sumpah sampai ada yang mengalir air mata sebab terlebih ketawa.. and diorang memang layak dibagi gelaran BUJANG LAPOK TAHUN 2000 :) terbaikk.. memang lawak pecah perut punya.. tiap2 minggu asyik ketawa je kalau tengok sepah.. :D

lastly bila nak balik.. suruh akak waitress tu kira... dia boleh bantai buat2 pekak ngan kitorang..
aliff haziq :kak kira semua ni kak...
akak        :haaaa????
aliff haziq :kira semua ni kakkk.. (dengan nada lagi perlahan)
akak        :ok2... semuanya rm9
aliff haziq  :HAAAa???
akak        :hahahahahaha...

then muhaimin kawan aku ni pun kenakan akak tu semula~ hahaha..

conclusionnya... memang maharaja lawak mempengaruhi kita sama ada ayat2 yang dilontarkan setiap pserta atau lenggok badan mereka... hahaha~ stiap ayat dan tagline mereka jadi page kat fb.. terbaekk~

sekian.. salam..
LIKE.

besties forever

besties forever
this is me. . the real me . . so crazy and kinda friendly :) easy go person