Dear Followers

Friday, February 11, 2011

Puaka Meja Guru

hello my dear readers... haha ! nak tulis cerita ini dalam bahasa melayu atau bahasa kebangsaan lah. bahasa jiwa bangsa. marilah membaca. *ahh.. cukup2 lah tu mrepek..

hari ini aku nak story sikit pasal benda puaka yang ada kat dalam kelas 5s1 . .  meja yang telah membuat ramai pelajar menderita... esok lusa atau bila2 saja aku mungkin akan menjadi mangsanya.. .

guru matapelajaran BI pun dah takut dengan meja tu.. she said.. "whats wrong wit this table? im starting to feel something bad was happened on the table" dan kemudian budak2 kelas jawab "absolutely ! " ramai dah jadi mangsa table tu. . terutamanya budak2 yang bukan kelas 5s1...

sebenarnya meja tu bukan berhantu.. kitorang saja panggil meja tu meja puaka.. haha. mangsa pertama ialah Ismail. seorang mamak yang merupakan sahabat baik dan mulut murai. hahaha.. memang best.. lepas aje dia kena.. dia tak puas hati dan bersubahat dengan budak2 lain nak buat perkara yang sama pada orang lain..

hohohoo ! ! yang paling best . . . siang tadi.. birthday boy kita... ezat(click sini dengar citer dia) kena gila2 punya atas meja tu.. fuhhh.. memang best.. caranya ialah.. tangkap mangsa dan baringkan dia atas meja guru.. atau suruh dia duduk atas meja guru dan seseorang mesti tolak dia sampai trbaring and lepas tu acara kenduri berjalan lah dengan bestnye. suara budak2 menjerit macam apon semua kuar. haha

itu jer ceritanya.. aku selalu berdoa supaya aku tak menjadi mangsa meja puaka tuh.. hahaha! ! amin..



LIKE IT 
Post a Comment

besties forever

besties forever
this is me. . the real me . . so crazy and kinda friendly :) easy go person