Dear Followers

Monday, February 28, 2011

OHH ! ISNIN . . . XD

haha ! isnin mmg hari yang penat lah kan mcm biasa ? sebab lpas 2 hari lepak je kat rumah ttibe kene dtg skola.. hahahahaha ! !

tapi mase kt skola tadi . . takde ar pnat sgt. tak blajar mana pon.. kelas tak rmai org . . ramai yang pg berlatih debate and ade yang tak dtang. . . :) so kurang belajar more walk . . :D tapi an . . tadi ada check gigi yaww ! bila tengok kad hijau uhh. . sepatah haram pun aku ttaw. smuanye no. hahahahaha ! doktor tu kate. right and left 37 no gingivitis.. wtf ? haha. hell ! XD

yang best tadi mase at skolah.... aku,ezat,ismail ngn saz nyanyi hepy birthday kat puan norhayati ! hahaha. mmg best. . . then lpas abes skola. . igt nak handle mesyuarat exco pngawas dan pngawas sesi ptang... tapi terpaksa ditunda atas sebab2 tertentu yang tak dpat dielak mahupun ditangkis ! ayat skema gila ah !

then lpas abes smua uh. . lpak jap at skola . . nak tnggu result sape menang debate. . then SMKDH menang and the best debaters was ARVIND . . . yeah . lepas tu balik ! kul 3.30pm dtg smula ke skolah. ade training hoki yang menyebabkan aku terpaksa skip kelas tusyen fizik. -,- haih . tapi tape.. syiok gile men hoki douh ! ! hahaaa. penat gila yaa amat arh ! XD

sekian ! aku penat ! malas nak updte lbih ! :D

Tuesday, February 15, 2011

ceritera calon SPM 2011 :D

yawww. selalunya kalau orang cerita pasal cuti umum ni kan. mesti kau orang semua terbayang.... duduk goyang kaki je kat rumah kan ? lepak2.. mkan dan tido.. tengok tv dan online facebook.... hahahahah~ tapi tu lah.. cuti umum maulidur rasul hari ni aku tak dapat nak relax2 langsung douh... ahaha. tv pun aku tak tengok langsung tau tak ? hahaha..

pukul 11.30 pagi jer dah nak kena pergi kelas tusyen add math kat delta chi liung.. balik dalam pukul 1.. heh. masa on the way nak pergi kelas.. boleh pulak tayar motor bocor terkena paku.. nasib baik tayar motor aku high class tubeless beb. haha. so.. isi angin balik tampal lah kan.. :) sampai je kat rumah.. makan sikit aje.. then pukul 2 pergi kelas tusyen lagi kat tempat sama.. tapi yang ni kelas kimia.. sampai 4.30 petang.. hooho ! lama kan ?

sekarang.. aku tengah sibuk gila siapkan kerja sekolah semalam yang berlambak dan kerja tusyen... whoaa ! boleh jadi gila siot. hahahaha.. tapi tak apa. sebagai mangsa SPM saya kena berkorban banyak masa untuk berjaya.. ceyh. tapi itulah hakikatnya kan. ;)

heee. sekian terima kasih kerana telah membaca luahan hati aku ni. . gembira cmpur sedih = gila :)

Friday, February 11, 2011

Puaka Meja Guru

hello my dear readers... haha ! nak tulis cerita ini dalam bahasa melayu atau bahasa kebangsaan lah. bahasa jiwa bangsa. marilah membaca. *ahh.. cukup2 lah tu mrepek..

hari ini aku nak story sikit pasal benda puaka yang ada kat dalam kelas 5s1 . .  meja yang telah membuat ramai pelajar menderita... esok lusa atau bila2 saja aku mungkin akan menjadi mangsanya.. .

guru matapelajaran BI pun dah takut dengan meja tu.. she said.. "whats wrong wit this table? im starting to feel something bad was happened on the table" dan kemudian budak2 kelas jawab "absolutely ! " ramai dah jadi mangsa table tu. . terutamanya budak2 yang bukan kelas 5s1...

sebenarnya meja tu bukan berhantu.. kitorang saja panggil meja tu meja puaka.. haha. mangsa pertama ialah Ismail. seorang mamak yang merupakan sahabat baik dan mulut murai. hahaha.. memang best.. lepas aje dia kena.. dia tak puas hati dan bersubahat dengan budak2 lain nak buat perkara yang sama pada orang lain..

hohohoo ! ! yang paling best . . . siang tadi.. birthday boy kita... ezat(click sini dengar citer dia) kena gila2 punya atas meja tu.. fuhhh.. memang best.. caranya ialah.. tangkap mangsa dan baringkan dia atas meja guru.. atau suruh dia duduk atas meja guru dan seseorang mesti tolak dia sampai trbaring and lepas tu acara kenduri berjalan lah dengan bestnye. suara budak2 menjerit macam apon semua kuar. haha

itu jer ceritanya.. aku selalu berdoa supaya aku tak menjadi mangsa meja puaka tuh.. hahaha! ! amin..



LIKE IT 

Sunday, February 6, 2011

ESOK ISNIN LAH ! ! :)

yaww ! lama sudah tak update story kan ? ? hahaha.. rindu pulak nak update.. :D
kali ni aku nak story pasal hari Isnin.. ramai budak sekarang fobia dengan isnin.. haha. tak kesah lah lepas cuti panjang or pndek.. msti bila esoknya isnin.. news feed dkat Facebook Aku mesti ramai yang cerita pasal esok sekolah dan kerja tak siap... :D

heeeeee... kerja tak siap tu biasa ar.. lau cikgu yang mengajar tu baik.. aku sure korang mesti tak kesah punya siap or tak.. tapi kalau cikgu tu garang baru lah korang nak siapkan time tu jugak.. hahaha ! ! aku taw sangat coz aku pun macam tu.. tapi tak lah teruk mana.. hahah ! ok sikitlahh.. :)

so... nasihat utk korang.. buat aje kerja kalau dah dapat.. kalau kau tunda kejap.. kejap.. kejap.. kau boleh kira brpa banyak kejap.. :) campurkan semua dah jadi banyak kejap.. hahahaha ! so memang tak kan terusik punyalah.. :D heee.. paku dulang paku serpih kata orang dia yang lebih.. haha. aku ke tu ? ntah.. ade trasa sikit kat situ.. hahah !

k lah.. tu saje.. :D selamat membaca post2 aku yang lama kalau rajin . . :)
assalamualaikum
LIKE ? ? 

Tuesday, February 1, 2011

An Essay XD

Lot 586,Jalan Yadi,Telok Gadong,
41250,Klang,
Selangor Darul Ehsan

31/01/2011

Dear Afiq,

   I heard from your mother that you have been chosen to take part in the National Service Programme. I think you should be happy and you shouldn't be worried. I sent you this letter because I want you to know if you participate in the National Service Programme you will get some benefits whereas the others cant get it. I heard from my friends that this programme has changed their attitude and make them more discipline.

   The benefits of the National Service Program is they will making you develop good habits. I'm sure that your parents must be so happy with your change when you come home later. You will also make new friends from different states,different race and you will learn some new cultures there with your new friends right? Next,you will learn the leadership skills from the facilitators and they will instill the spirit of leadership in your heart.

   There will be so much exciting activities that will challenge yourself into action and i believe you will gain new experiences that you will never forget for the rest of your life. Therefore, you will see different parts of Malaysia when you across the states to go to the destination that you will be going and strengthen love of country. In addition, it will make you be independent and not depends on your parents only.  You will also learn survival skills in the jungles with the trainers when you take part in the National Service Programme and keep you fit and healthy.

   I hope you will take part in the National Service Programme because i know it will give you so much benefits and will change you to be a good citizen. I'm waiting for my turn and i feel so excited because my older friends told me that he make so many new friends there and gain some new valuable experiences. 


Your sincere,
Aliff Haziq

besties forever

besties forever
this is me. . the real me . . so crazy and kinda friendly :) easy go person