Dear Followers

Monday, January 3, 2011

First Day of School

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada semua pembaca blog ini.... hekhekhek... saya aliff haziq.. disini ingin berkongsi cerita tentang hari pertama sesi persekolahan 2011....

Pada 3.1.2011.... saya telah bangun awal iaitu pada jam 0520.. huh.. awal tu... masa cuti tak pernah bangun awal mcm tu taw.. Pastu macam biasa ar.. lepas mandi.. kita pg ar makan kan.. and lepas makan.. pergi lah tunggu bas pukul 6....

Masa kat dalam bas.. aku tak tido langsung kott... nak tengok budak2 petang naik bas kan.. hehe.. tak leh blah aje semuanya... hakhakhak... pasal dalam bas malas nak cerita panjang2.. bosan ah.. dok kat depan sekali.. tengok budak2 naik bas pergi ke belakang... tu aje.. heeeeee....

Tepat pukul 7.00 atau lebih bberapa minit.. sampai lah kat depan sekolahku tercinta.. Sekolah Menengah Kebangsaan Dato Hamzah.... huhu. Sampai2 aje dah ramai orang dah kat luar dewan.. sengal.. bukannya nak masuk... nak kena aku suruh masuk baru dia masuk... maklumlah.. aku kan pengawas... hahahahahha... btw.. ada benda paling lawak gila ah! time baca ikrar.... ada ar abang form6 ni dia gugup atas pentas kott.. sampai bace ikrar pon tak habis.. dia tak baca rukun negara... sengal... kene BOOOO... "berdasarkan... prinsip2 rukun negara." DOWN! hahahaha.. gila tak gila? memang gila.

Lepas habis perhimpunan.. aku ngn kawan2 aku ah.. yang best friend gila2 tu... Ezat,sazfizal,ayer and ismail.. masuk kelas cepat2 and cop tempat duduk masing2.. tahun ni kitorang pilih kat bhagian tengah.. al maklumlah... selama 4 tahun sekolah.. kitorang asyik dok kat bhgian tingkap aje.. susah nak fokus..Lgi2 Sazfizal yang suka usha akak form 6.. hahahahaha.. kali ni kitorang pulak yang dok tengah yang lazimnya budak cina ngn india yang duduk.. peluang datang sekali.. so.. kitorang cepat2 amek peluang tu.. moga lbih fokus....

wahhhh... panjang lagi cerita ni.. malas nak story... aku nak pndekkan cerita... lepas habis ceramah kaunseling kat dewan smpai kul 12.. kitorang masuk kelas and belajar fizik sampai kul 1.. semuanya blur bila tengok soalan fizik.. yang dulunya nampak mudah.. kini menjadi susah.. huuuu.. then lpas kul 1.. aku balik dengan abang nazli yaw.. mase otw balik.. nmpak lah si Siti Hajar ngan kawan2 on the way nak balik umah.. so.. kitorang wat u-turn.. tegur si hajar ni.. terkejut dia tengok aku kat Klang.. haha! ye laa.. masing2 percaya propaganda aku yang katanya nak pindah Johor.. hahaha.. kesian2... heeee..

OK lah.. sampai disini saja.. karangan panjang ni.. dah lebih berapa patah tak tahu laaa.. kalau cgu bm aku check.. msti dapat markah banyak gila.. hehe..

sekian wassalam.. XD
Post a Comment

besties forever

besties forever
this is me. . the real me . . so crazy and kinda friendly :) easy go person