Dear Followers

Sunday, January 30, 2011

CUTI2 BOSAN

hari ni pagi ahad... aku tak taw nak buat ape lah ! ! hari sabtu semalam agak bosan gilerww.. haha..
lepak kat umah then pndah ke uma nnek aku.. kat uma nnek aku.. tgok movie gne dvd player..
nak taw citer ape? citer TWILIGHT... haha. igtkan citer uh tak best.. so aku tak pernah ar tengok.. skali tngok... perh best jgak an cinte bella and edward...

conclusionnye... aku nak cari dvd NEW MOON N ECLIPSE ari nih... haha ! ! nak buang masa tgok dvd.. memandangkan kerja2 sekolah smua dah separuh siap kan.. boleh lah enjoy2. XD tapi tetap sama.. HOLIDAYSUCK.. tak dpt jmpe kwan2.. mereka smua dok jauh2.. -,-

tata.. chawww !

MIND TO LIKE?

Friday, January 28, 2011

SAYA BENCI HOLIDAY.

SAYA BENCI CUTI UNTUK SATU MINGGU NI ! ! !

nak taw kenapa? cikgu banyak bagi ANG POW ! ! kalau duit takpe lah gak.... haha~ ni ang pow berisi kertas2 latihan... aiyooowwww~ banyak sungguh.. dengan kerja sekolahnye... kerja tusyen nyeee~ im gonna die lah kawan.... hahahah ! ! !

btw... takpe.. nak siapkan semuanya awal2... baru boleh enjoy cuti ni kan? :D itu nasihat cgu add math tusyen saya... siapkan semuanya.. baru boleh enjoy dgn kpuasan yang teramat sangat. haha ! :D

KERJA CUTI SEKOLAH:

  1. FIZIK-tak terkira soalannya
  2. KIMIA-pon banyak jugak
  3. MATEMATIK-sikit aje kott
  4. ADD MATH-walaupun 3soalan.. jlan kerja amat pnjang.
  5. BI-directed writing. 
Itu lah dia... haha ! ! tape.. nnti dah siap.. nak hang out dengan kawan baik sayaaa.. ADAH . . :) rindu sama itu budak PENANG... hahahaha~ :D

sekian salam satu dunia blogger. haha !

LIKE?:)

Saturday, January 22, 2011

Hari PenatDay

whoooooooooooaaaaaaa! ! ! !
hari ni hari yang paling memenatkan dalam 2011.... nak taw nape?
1st.... mrentas desa.. 2nd..... tungkus lumus utk majlis prpisahan cgu....

time mrentas desa tdi.. 3km prtame okeee.. tak ase penat... tapi... ttibe aje kaki crammed.. ahoyyy.. trpakse ar lepak dduk 5min.. pstu jlan smpai skolah.. tp yg plik.. msih lg leh dpt no.. hahaha~ 53 kott.. weeeee.. sngal aje..
tp trek thun ni pndek kott... staj pnye trek jauh tol.. haha

aku mlas nak cter psal mrentas desa.. sbab tak best pun.. haha! ni nk citer majlis lpas mrntas desa...
tahun ni.. rumah LAKSAMANA! ! ! weeee.. hebat gile. smua kitorang yang conquer thun ni.... jangan nak dengki ngn laksamana yerww.. hhehe.. erh..

lepas abes majlis pnympaian hdiah... ade mjlis prpisahan utk tn hj. mahmud,en.amir and tuan hj. arham... :D
majlis yang sangat2 best dan meriah.. mula prsmbhan kugiran dato hamzah lagu Sofia Jane uhh.. best.. mmg ssuai gilaa.. pstu prsmbhan cgu amer... tu klakar kott.. star sekola dato.. hohoho. mnyanyi.... XD then.. prsmbhan sketsa daripada lembaga pengawas,.. hehe. aku pun brlakon gak pulak uh.. memang best lah.. pnonton2 smua ketawa trbahak2 tgok husna and the gang berlakon... :D

last skali.. kte balik ngn abg nazli... smpai uma lpak.. on fb.. update blog.. :D
sekian wassalam..

LIKE ? SHARE ?

Tuesday, January 18, 2011

Lelaki Rajin Itu Sexy


Baru sahaja membaca satu artikel bertajuk Menutup Aurat Itu Seksi di laman Iluvislam.com. Amat menarik membaca perspektif seorang lelaki yang menganggap wanita yang menutup rapi tubuhnya dan hanya menunjukkannya kepada yang berhak sebagai seksi.
Malah, buku-buku yang ditulis oleh penulis lelaki barat juga, walaupun tidak secara langsung, tetapi dalam erti kata lain juga bersetuju bahawa wanita that turn them on adalah wanita yang menjaga peribadi dan maruah mereka. Syabas untuk 'wanita-wanita seksi' ini.
Bagaimana pula pendapat wanita mengenai keseksian seorang lelaki? Dimana letaknya seksi seorang lelaki?
  • Adakah pada otot dadanya yang bidang?
  • Adakah pada bahunya yang lebar?
  • Adakah pada warna kulitnya?
  • Adakah pada ketinggiannya?
  • Adakah pada tebal kumisnya?
Walaupun ada perumpamaan lelaki idaman wanita sebagai tall, dark and handsome, hakikatnya mata wanita dijadikan Tuhan menilai keseksian seorang lelaki melepasi tarikan fizikal. Secara fitrahnya, kejadian setiap female spesis (termasuk binatang) adalah mencari pasangan yang mempunyai tubuh badan yang sihat (untuk baka), keupayaan untuk mencari makanan dan kemampuan untuk menjaga keluarga.
Disebalik pesanan Rasullah s.a.w akan empat jenis pasangan terbaik (harta, keturunan, cantik dan beragama) seharusnya kita menilai pesanan itu dari sudut yang realistik bukan romantik. Zaman ini, amat sukar kita terutama para wanita menilai secara fizikal sama ada seorang lelaki itu menepati kriteri pasangan terbaik  berdasarkan hadis Rasullah s.a.w itu.
Namun, pada pendapat saya, sifat rajin adalah satu piawaian yang mampu membantu para wanita mencari pasangan seperti pesanan Rasullah s.a.w:
  • Harta - rajin bekerja (tidak kira latar belakang pendidikan)
  • Keturunan - rajin berusaha memperbaiki diri (menambah ilmu dan tidak terlibat dengan anasir negatif)
  • Cantik - rajin menjaga kesihatan diri seperti bersenam dan tidak mengambil toksid (termasuk tidak merokok)
  • Beragama - rajin ke masjid, majlis ilmu dan menjalankan kerja-kerja kebajikan
Mungkin ada kaum Adam diluar sana yang beranggapan lelaki rajin adalah nerd, geek atau skema. Tetapi percayalah, dimata 'wanita-wanita seksi', jika anda menjadi seorang lelaki yang rajin dalam segala hal, anda akan dilihat sebagai seorang lelaki yang amat seksi.
Dikesempatan ini, saya mewakili seluruh wanita bujang di Malaysia menyeru supaya lebih ramai lelaki bujang berusaha untuk jadi lebih rajin. Apabila anda rajin, anda tidak rugi ;)
sumber:ILUVISLAM
SEKIAN SALAM
LIKE IT AND SHARE IT ON FB.

Monday, January 17, 2011

PERIBAHASA rosak II

1.)Adat gajah berak merata...
2.)Air diminum hilang haus..
3.)Alang-alang berdakwat cepat2lah gunakan sebelum kering..
4.)Alang-alang menyeluk perkasam biar sampai ke hulu ketiak..
5.)Anak dipijak.. sakit anak itu..
6.)Anjing diberi makan nasi mesti nak lagi..
7.)Bersatu kita teguh.. bercerai kita kahwin lain..
8.)Malang tak berbau tapi kentut boleh berbau walaupun tak berbunyi.
9.)Biar mati bini jangan mati anak (boleh kahwin lagi ape)
10.)Biar korek hidung jangan korek tabung.
11.)Berakit-rakit kehulu, berenang-renang ketepian lama-lama jadi letih.
12.)lau tiada rotan, pelempang ajelah....
13.)Habis madu, sepah jangan dibuang merata-rata.
14.)Bak cendawan tumbuh selepas banjir..
15.) Pecah kaca pecah gelas, kalau dah pecah tu tak reti-reti nak ganti ke??
16.)Kerbau berpegang pada tali, manusia berpegang gunakan tangan
17.)Sepandai-pandai tupai melompat akhirnya tak masuk Sukan Olimpik jugak. 
18.)Kalau takut dilambung ombak janganlah berumah ditepi pantai, buat rumah jauh-jauh sikit dari pantai la .. 
19.)Bodoh2 sepat.. dia memang bodoh terjerat jugak kat mata kail.
20.)Dapat sama laba.. cicir kutip lah..
21.)Genggam bara api sampai melecur tangan..
22.)Sehangat2 tahi ayam lagi panas air mendidih.
23.)Jauh berjalan penat kaki menanggun derita..


hah! penat wat peribahasa2 sakai ni.. hahahah~
memang gila..

Sekian terima kasih......
LIKE THIS POST?
-CLICK LIKE LA APE LAGI.
MIND TO SHARE?
-SHARE LAH.
NAK COPY?
-COPY JE AKU TAK KESAH.
Assalamualaikum! 

Koleksi Peribahasa yang rosak bahasa.

assalamulaikum dan selamat sejahtera... :D
hari ini aliff haziq ingin post peribahasa2 yang telah diubah jadi gilaa~ haha
anda faham2 lah sndiri dan gelak lah sorang diri.. lau sorang tu.. pstikan anda gelak sorang2.. bukan dtemani sumting taww... :D




1. Kemana tumpahnya kuah kalau tidak ke bawah
2. Tak lapuk dek hujan, tak lekang macam rambutan
3. Tiada rotan, pelempang berguna juga
4. Biar lambat asalkan tak cepat
5. Biar putih tulang, jangan kuning gigi
6. Di mana ada gula di situ adalah gula-gula
7. Kalah jadi abu, menang jadi arang, seri jadi abu bakar
8. Carik-carik bulu ayam, lama-lama jadi shuttlecock
9. Secupak takkan jadi 18 cupak
10. Gajah mati meninggalkan gading, udang harimau mati
meninggalkankulit, manusia mati meninggal dunia
11. Sedangkan lidah lagi tergigit, inikan pula makanan di
dalam mulut.
12. Harapkan pagar, pagar tidak boleh diharap
13. Alang-alang mandi biar guna sabun
14. Berapa berat mata memandang, berat lagi seguni beras
15. Cubit paha kanan, paha kiri tak rasa apa-apa pun
16. Diam-diam ubi berisi, diam-diam orang… bisu
17. Hidup segan mati di tanam
18. Ikut hati mati, ikut rasa merasa
19. Lembu punya susu cap teko dapat nama
20. Sehari selambar benang lama-lama benang habis
21. Jika kail panjang sejengkal, beli le yang panjang sikit kalau
nak ngail di laut. (beli la pukat tunda lagi baik)
22. Hendak seribu daya, tak hendak tak apa
23. Membujur lalu melintang pukang
24. Hujan emas di negeri orang, hujan batu di ne
geri sendiri,
lebih baik hari tak hujan
25. Sebab pulut santan binasa, sebab mulut habis pulut
26. Kecil-kecil cili padi, kecil lagi biji cili
27. Kalau sudi katakan sudi, kalau tak sudi boleh blah!! muhaha~~~



Sekian terima kasih......
LIKE THIS POST?
-CLICK LIKE LA APE LAGI.
MIND TO SHARE?
-SHARE LAH.
NAK COPY?
-COPY JE AKU TAK KESAH.
Assalamualaikum!

Sunday, January 16, 2011

Work,eat,sleep,work.Everyone deserve a balanced lifestyle! Click and try the #NestleProfiler today!

Work,eat,sleep,work.Everyone deserve a balanced lifestyle! Click and try the #NestleProfiler today!

click sini... hidup sihat... :) brsme nestle..
saya sedang berkempen brsama nestle.. click yaww.. :D

Khurafat... Syirik... haha!

assalamualaikum derr~
today saya will kongsi satu story filem yang saya dah watched.. :D

ahh. dari merapu mraban.. baik type je ape aku nak bgtaw... heeee... aku nak gtaw.. aku bru je tgok citer khurafat kat mbo cinemas tadi.. heheh. boleh tahan siot citer dia.. agak menyeramkan! haha!
ade bnyak scene yang leh wat orang menjerit.. heee.. aku mnjerit sekali aje.. sbab time uh tgah fokus gila ttiba boleh pulak muka hntu dpn cmera tambah lagi ngan sound effect.. memang best terjerit. nsib tak kuat!! :D

teknik plot yang dia guna dalam citer ni pun sangat menarik.. macam cite hollywood pnye plot.. heeee.. crita ni tak mcam cite hindustan.. hero tak kan mati.. haha. and x macam cite seram malaysia yang lain.. hero dia mati.. kesian.... haha~ tapi memang best..

perkara yang dapat kita pelajari disini ialah... apa dia murid2??? hahaha...
banyak yang kita leh blajar.....
firstly... jangan nak aniaya orang.. jangan berdamping dengan syaitan yang dilaknat.. :D ade lagi.. jangan nak bersosial sangat and malukan orang depan orang ramai... heeee.. lagi ape yeee?? urmmm.. walau ape yang berlaku... isteri dan keluarga menjadi keutamaan.... :D

sekian.. selamat beramal..
LIKE and Commet? Vote Also?



please click my advertisement.. :D advertlets

Today is sunday.... ?

Hari ini ialah hari minggu.. biasaa.. hari untuk brehat2 kan... :D
tapi hari ni aku ade bnyak keje nk kna wat.. mula2.. mandi.. hahahha~ lpas tuh siap2 pergi ke.... MBO.. tengok wayang! citer khurafat kott ngan mak and adik2 aku douh.. hohohoho... btw kan.... keje2 sekolah akan aku siapkan dari petang sampai malam derr! ! ! hahahaha. gila kan? tak sntuh bku dri smalam? yang aku sntuh... mukabuku..
:D

so.. ni aje... nnti klik kat iklan aku taww.. duit aku share2... :D hehe. daaa~
assalamualaikum!
thanks reading.

Saturday, January 8, 2011

Hari ini (mesyuarat agung tahunan)

Yaww.. Salam... heeee... hari ni hari sabtu bertarikh 8.1.2011... ada mesyuarat agung tahunan bg rumah sukan,unit beruniform,kelab dan persatuan serta permainan.... agak penat jugak yer ari nih..

2011
Rumah sukan:Laksamana
Unit Beruniform:Pengakap (Bendahari)
Persatuan:Agama Islam (Bendahari)
Permainan:Badminton 

haha. tak taw kenapa... thun ni aku jadi bendahari... hahahahaha.. simpan banyak duit owwwwhh.. hehe. tape2.. amanah uhh.. akan jaga smua duit2 tu.. XD

sekarang... aku ase penat giler..
sekian dan salam :)

Friday, January 7, 2011

ESOKK~ XD

esok ade mesyuarat agung untuk semua parti2 yang ada di sekolah dato hamzah dan kawasan yang sewaktu dengannya... :) blum lg mesyuarat.. aku da dapat jawatan bendahari pengakap.. and aku pilih kawan aku ezat jd penolong... hehehe.. and ESOK jugak ade kursus pengawas :)

sekian... pendek aje..

Monday, January 3, 2011

First Day of School

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada semua pembaca blog ini.... hekhekhek... saya aliff haziq.. disini ingin berkongsi cerita tentang hari pertama sesi persekolahan 2011....

Pada 3.1.2011.... saya telah bangun awal iaitu pada jam 0520.. huh.. awal tu... masa cuti tak pernah bangun awal mcm tu taw.. Pastu macam biasa ar.. lepas mandi.. kita pg ar makan kan.. and lepas makan.. pergi lah tunggu bas pukul 6....

Masa kat dalam bas.. aku tak tido langsung kott... nak tengok budak2 petang naik bas kan.. hehe.. tak leh blah aje semuanya... hakhakhak... pasal dalam bas malas nak cerita panjang2.. bosan ah.. dok kat depan sekali.. tengok budak2 naik bas pergi ke belakang... tu aje.. heeeeee....

Tepat pukul 7.00 atau lebih bberapa minit.. sampai lah kat depan sekolahku tercinta.. Sekolah Menengah Kebangsaan Dato Hamzah.... huhu. Sampai2 aje dah ramai orang dah kat luar dewan.. sengal.. bukannya nak masuk... nak kena aku suruh masuk baru dia masuk... maklumlah.. aku kan pengawas... hahahahahha... btw.. ada benda paling lawak gila ah! time baca ikrar.... ada ar abang form6 ni dia gugup atas pentas kott.. sampai bace ikrar pon tak habis.. dia tak baca rukun negara... sengal... kene BOOOO... "berdasarkan... prinsip2 rukun negara." DOWN! hahahaha.. gila tak gila? memang gila.

Lepas habis perhimpunan.. aku ngn kawan2 aku ah.. yang best friend gila2 tu... Ezat,sazfizal,ayer and ismail.. masuk kelas cepat2 and cop tempat duduk masing2.. tahun ni kitorang pilih kat bhagian tengah.. al maklumlah... selama 4 tahun sekolah.. kitorang asyik dok kat bhgian tingkap aje.. susah nak fokus..Lgi2 Sazfizal yang suka usha akak form 6.. hahahahaha.. kali ni kitorang pulak yang dok tengah yang lazimnya budak cina ngn india yang duduk.. peluang datang sekali.. so.. kitorang cepat2 amek peluang tu.. moga lbih fokus....

wahhhh... panjang lagi cerita ni.. malas nak story... aku nak pndekkan cerita... lepas habis ceramah kaunseling kat dewan smpai kul 12.. kitorang masuk kelas and belajar fizik sampai kul 1.. semuanya blur bila tengok soalan fizik.. yang dulunya nampak mudah.. kini menjadi susah.. huuuu.. then lpas kul 1.. aku balik dengan abang nazli yaw.. mase otw balik.. nmpak lah si Siti Hajar ngan kawan2 on the way nak balik umah.. so.. kitorang wat u-turn.. tegur si hajar ni.. terkejut dia tengok aku kat Klang.. haha! ye laa.. masing2 percaya propaganda aku yang katanya nak pindah Johor.. hahaha.. kesian2... heeee..

OK lah.. sampai disini saja.. karangan panjang ni.. dah lebih berapa patah tak tahu laaa.. kalau cgu bm aku check.. msti dapat markah banyak gila.. hehe..

sekian wassalam.. XD

besties forever

besties forever
this is me. . the real me . . so crazy and kinda friendly :) easy go person