Dear Followers

Wednesday, December 7, 2011

Anti K-POP vs K-POPERS

ASSALAMUALAIKUM.....
GREETINGS.....
HYE,HELLO,MORNING,NIGHT HEY !

PERLU KE SALING MEMAKI DAN MENGUTUK??

menggelegak hati semua peminat2 tegar K-POP ni. . . hehehe. . apaaaa lah. . tu pun nak mengamuk tah pape lah yooooppp macam tak berakal pun ada. . hehee. ..hari ini. . . saya ada ternampak post dekat fb pasal blog budak kutuk K-POP ! ! wuuuu. . tengok macam biasa2 aje. . sekali open blog yang beralamatkan http://budakgigirabbit.blogspot.com/2011/12/kpopeuww.html?spref=fb owner dia nama amirah afiqah.. wehhhhh aku bersimpati kat kau. . . walaupun kau buat dosa kecik. . tapi kena hina macam mengandung anak luar nikah kan ? hahaha. sorry jangan marah. . tapi tu aku saje buat perbandingan jee. .

kalau kau tekan dekat link tu. . comment dekat blog tu smpai 500 up up up. . gila hebat K-POPERS semua nie. . takde seorang yang anti pun brani comment. . takot dapat dosa kering and kena maki hamun dengan diorang yang tengah panas. . hahahahaa~ bagi aku. . benda ni tak payah nak dilayan secara OVER sangat lah. . tegur and nasihat dah mencukupi. . tapi kenapa perlu disertakan dengan makian ? wahhh. . macam tu ke sifat anda sebagai manusia? lagi2 yang beragama islam. . ckup tersentak aku baca komen korang. . hii. . bila ada poster mencerca dan menghina umat islam. . takde pulak korang condemn habis2 kan ? takde pulak korang update blog pasal tu kan ? ini pasal K-POP 24 jam. . org pun rasa pelik lah jugak. . minat tu boleh. tapi tak payah lah TAKSUB ! OBSES ! wuuuuuuu~ sorry tak marah pun. . cuma luahan perasaan yang tak puas hati. sebab korang BERAT SEBELAH. . isu yang berat korang pandang sebelah mata. . tapi isu remeh macam ni sbab budak tu JIJIK TENGOK MUKA YOSEOB ? salah eje ke btul tu ? hahaha. . ape jelah. itu pun korang nak pandang serius. .

all of the light. . ttibe kejap. . korang yang memaki patut minta maaf kt dia. . and dia pun patut buat macam tu. . haha. buat apa gaduh pasal benda bodoh ni kan? ke satu kepuasan bagi korang lepas dapat maki hamun dia ? haha. ape saje lah . . aku just bagi pendapat. . . korang janganlah hentam aku ! TAKOT weh !
lagipun dunia dah sampai tahap2 akhir dah. . dunia akhir zaman. . ulama bukan lagi idola. . barat jadi ikutan. itulah dia. :))

SEKIAN ASSALAMULAIKUM, THANKS :)

Monday, December 5, 2011

ALIFF HAZIQ punya pengalaman spm ! ! :)

assalamualaikum my dear followers,readers,fans and my lovely stalkers. . whats up coming down ? ahh sudah. . jangan nak mengarut lebih. . . hahaha ! hari ni. . malam ini. .  di saat yang indah lagi berseri2 ni. . angin bertiup sepoi2 bahasa. . saya dengan bangganya ingin berkongsi satu cerita ! cerita yang bertajuk. . . ALIFF HAZIQ dan SPM ~ :D

ALIFF HAZIQ DAN SPM

aku punya kesedaran pasal SPM ni tiba lambat sikit. . ia bermula semasa peperiksaan percubaan. . hahahaha. sbelum percubaan asyik rasa SPM lambat lagi. . tapi lepas habis je percubaan. . perhhh rasa macam SPM tu esok jee sebab tinggal lagi sebulan and banyak cuti umum pulak. . fuhhh takut betul aku. . time tu barulah datang kesedaran untuk study. . hahahaha. . masa tu jugak aku dapat makwe paling tersayang yang terer bab kira2 yang merupakan subjek paling aku lemau. . hahahahaha. iaitu mathematics dengan additional mathematics. . wuuuuu~ dia tolong aku. . aku tolong dia. . masa study grup. .

masa first day. . . hari isnin . . kerta BM I & BM II. . alhamdulillah boleh buat. . insyaallah A lah kot. . hee. , amin . . rasa gementar sangat2 kott first day tuu. . . asik nak tekencing je rasa. . hari kedua pulak paper BI, . pun macam takde problem. . A pun boleh kot. doa2kan. . essay BI . . aku buat 3 pages jee. . tu pun citer pasal aku dengan hairani. .  how we met. . till i sit for the exam. . hehe. . then hari2 sterusnya berlalu. . SEJARAH sangat2 senang macam soalan sivik semua kata kott. . tapi jangan terlalu yakin takut ada buat silly mistakes kan?? huhu. . tapi ada satu story yg agk secret lah kan. . SPM aku rasa tak macam SPM. . sebab apa ? sebab suasana dia lain macam. . shhhhhhhhhhh~ :D tak diam sgt pun . . kelakar. . aku lepas siap chemistry paper 3 . . ada 2 paper lbih yang tak bole dibawa klua. . so. . . aku buatlah origami. . pastu pngwas tu rmpas origami tuu. . siot laa.  . dah lawa aku buat dooo. . siap ade kaler2 and name tag. . nama dia. . . MR SPM ! ! semangat kan aku ? wuu. . masa kena rampas. . satu dewan ketawa. . cam sakai je kan ??

paper yang aku rasa paling susah. . mestilah add math and chemistry. . add math stakat kredit boleh lah kott.. chemistry aku harap2 boleh lulus dgn cmerlang. . yang lain2 subjek elektif. . aku harap dapat credit atau lebih lah .. takde lah rosak slip peperiksaan tu nanti., . hahahaha. . so bila dah dpt rsult aku ingat kalau dapat matrikulasi aku nak trus pg tnpa fkir 2x. . tapi bila fkir balik sijil matriks takde lah setinggi STPM. . so kalau tak dapa matrikulasi gua masuk form 6 kat skolah aku lah. . :D

so............ setakat ini jelah yang aku nak share.. aku nak ucap banyak2 terima kasih kepada family aku yang sanggup berpuasa and berdoa utk aku dpat jwab dgn tenang, cikgu2 yang dah mengajar aku selama 5 tahun kat skolah menengah dato hamzah port klang :)) and kawan2 yang selalu bagi tnjuk ajar. . especially syahir,sazfizal and ezat. . dorang memang gila . . tapi pandai dooohh~ :D tak lupa untuk my sayangggg~ HAIRANI. . . dia lah tutor aku trhebat. . add math aku rasa mcm bole llus pasal dia yang ajar kott . . hhaahahah~ :D

SEKIAN TERIMA KASIH KERANA SUDI MELAWAT DAN MEMBACA.

Thursday, December 1, 2011

SPM's OVER ! !

yeayyyyyyyyyyyyy ! ! SPM dah habis . . seronok memang seronok. . tapi aku still nak sekolah lagi . . susah doh nak tinggalkan sekolah. . aku memang tak suka EXAM. . tapi suka SEKOLAH. . KAWAN2 . . CIKGU2. . hahaha ! tu jeee ! !
lepas SPM . . mybe aku nak keje kejap . . then. . 1st choice is MATRIKULASI. . 2nd is FORM 6(stpm) 3rd choice is Diploma. . . don't ask why. . . sbab aku tanak gopoh sangat masuk U ! last2 habuk pun takde. . :) kbyee ! nak enjoy. .

Saturday, November 5, 2011

Cerita saya bergraduasi ! :)

Assalamualaikum and salam lebaran semua ! hahaha !
lama jugak tak post cerita baru kat blog kan ? asyik2 dekat FB je aku brcerita. . heee.
maklumlah dah nak SPM pun.. lagi 8 hari je nak SPM dohhhh ! cuak gmentar tu sikit2 ada lah tapi tak banyak.. cikgu tak kasi nervous sangat... bahaya ! hahaha. . by the way. . bukan cerita SPM yang nak aku ketengahkan. . tapi cerita graduasi aku semalam. . hari jumaat bersamaan dengan 4NOVEMBER2011 . .

hari graduasi tu dimulakan dengan kehadiran aku dan kawan2 vip yang lain. ceyh ! bukan laa. . khadiran vip2 dan pngetua sekolah. . heee. sblm dorang datang kami didengarkan dgn lagu2 sedih. . maklumlahhhhh tahun dpan dah tak skolah situ kawan2 pun dah hilang ntah kemana kan.... heeee... lpas nyanyian lagu negaraku... sekolah... and mcm2 persembahan.. then ada anugerah hal ehwal murid.. huhu.. aku terima anugerah TOKOH PENGAWAS. . and untuk anugerah yang ini aku nak ucap terima kasih banyak2 pada cikgu2 dan rakan2 yang selalu sokong aku.. dgn anugerah yg aku dpat ni smoga aku dpt jadi mnusia yg lbih baik... hihihi...

lepas habis smua tu.. barulah kitorang semua brgraduasi.. pakai jubah.. topi graduasi.. rasa macam dapat degree pulak.. hahaha~ terdengar pulak suara2 cikgu yang berkata "ZAMAN KAMI DAH BERLALU" hahahaha. takpe cikgu.. cikgu ttap yang terbaik.. tanpa cikgu siapalah kami kan... ;) lpas smua dah brgraduasi.. ada sesi fotografi brsama dgn kru majalah sekolah.. :D weeeeyhhh ! muka kitorang kat frontpage majalah tahun ni yeee siap brjubah graduasi lagi.. hihi.. jangan jeles sudahh ! !

lastly.. aku tahu korang masa form 1~5 mesti teringin gila nak bergraduasi.. tengok diorang seronok brgraduasi kita pun nak jugak.. tapi bagi aku memang aku nak bgraduasi tapi aku taknak brpisah ngn korang.. haha. korang ni dah mcm adik bradik aku sndiri kat sekolah... :) for my kawan ezat,saz, and syahir... smoga kita smua llus cmerlang msa SPM nnti.. :D

p/s:pic graduasi next entry okay ? :)

Thursday, September 15, 2011

kawan penawar duka

Salam semuaaa :)
Hari ni maybe hari yang gembira2 suram sikit kott. . .
sebab apa? sebab hari ni kawan2 aku bnyak buat aku gembira.. ketawa and gila2...
yang suram tu sbab msih tak leh lupa psal semalam.. putus cinta...
heeee~ masa jamming kat tune studios dengan geng2 gila aku ni... nyanyi nak jiwang je...
msg2 nak pkena lagu yang ada kaitan dgn aku.. hahaha ! cm siot je.. tp tape laaa. aku hepy what.. :))

Hari ni life ditruskan tnpa dia.. aku ada baca satu quotes yang mmang bnyak kbenarannya..
"SOMETIMES THE PERSON WE WANT THE MOST, IS THE PERSON WHO WANT SOMEONE ELSE."
tepat kan? benda ni bukan sekali je terjadi. :) masuk ni dah 2 kali. . rasanya memang perit gila. . janji setia brsama lupakan kisah bf gf yg lepas. . :) tapi bila aku mncuba and hampir berjaya. . . . :)) pihak satu lagi pula putus asa and gagal. . tp takpe. . tu hak dia. trpksa trima dgn hati yang terbuka and sakit gila2 ni. aku tak mrahkan dia. . . myb masih muda lagi. . tak dpat nilai mana yang ok or tak ok. . it just when kita ada jodoh and yes myb kita akn brsama. . n ak tak tahu ada ke x jdoh tu ngn dia. . yamg aku rasa sekarang bodoh jer. . HAHA ! well. . . it's time to change. . aku tak terbawa2 emosi putus cinta tu ngn kwan2. n diorg pun fham.

kawan2 kat sekolah aku semuanya supportive gila kot ! sayang gila kat diorang especially clasmates aku. :) budak2 form 6 pun tak trkcuali. kjap je trsebar kat skolah. tak smpai 24 jam pun. hah. tp takpe. . masih ada kwan yang selalu buat aku ketawa :)
"the deeper u falling in love.. the more u get hurt when the time that you will never be togther come."
but it's ok ! segalanya aku serahkan pada Allah SWT. :) doakan kesejahteraan aku and aku pun akan doakan korang. amin ! :)

Tuesday, September 13, 2011

Doa Buat Kekasih

Ya Allah...
Seandainya telah engkau catatkan
Dia tercipta untukku
Satukanlah hatinya dan hatiku
Titipkanlah kebahagian di antara kami,
Agar kemesraan itu abadi...

Ya Allah Ya Tuhanku yang maha mengasihani,
Seiringkanlah kami melayari hidup ini
Ketepian yang sejahtera dan abadi
Maka jodohkanlah kami

Tetapi Ya Allah...
Seandainya telah engkau takdirkan
Dia Bukan milikku
Bawalah dia jauh dari pandanganku
Luputkanlah dia dari ingatanku
Dan peliharalah aku dari kekecewaan

Ya Allah Ya Tuhanku yang maha mengerti...
Berikanlah aku kekuatan
Menolak bayangannya jauh ke dada langit
Hilang bersama senja nan merah
Agar aku sentiasa tenang
Walaupun tanpa bersama dengannya.

Ya Allah yang tercinta...
Peliharalah aku dengan takdirmu
Sesungguhnya apa yang telah engkau takdirkan
Adalah yang terbaik untukku
sesungguhnya engkau maha mengetahui
Segala yang terbaik untuk hambaMu ini....

Dan sekiranya aku menemui seseorang
yang baru di dalam hidupku
Kau semaikan lah rasa ka sih sayang dan cintaku yang penuh ikhlas
kepada dirinya
Agar diriku dan dirinya memahami antara satu sama lain
Dan terbinalah satu ikatan yang lebih suci dan murni

Ya Allah...
Cukuplah engkau sahaja yang menjadi pemeliharaku
Di dunia dan di akhirat
Dan peliharalah kami dari azab api neraka
Amin...amin..yarabbal alamin....

Tuesday, July 26, 2011

nombor 17 dan puaka meja guru

assalamualaikum.... salam sejahtera............ ahh~ ingat aku nak bagi pidato ke apa kat korang? hahaha. sesajee jerkk..


tengok title macam cerita seram bukan? memang seram kott. haha. padahal takda kena mengena dengan hantu pun~ ni cerita pasal aku... hari ni hari jadi aku yang ke-17.. woww ! bangga dah jadi 17.. sebab dah boleh amek lesen kereta kan?? HUHU ! ! bangga siott. hari ni adalah tragedi dlam hidup aku kat sekolah.. haha ! ni semua kerana puaka meja guru....


kitorang ada satu upacara pelik untuk menyambut hari jadi kawan2.. salah satu upacara tu ialah tangkap the birthday boy and baringkan dia atas meja guru yang panjang lebar dan besar tu lalu dibelasah ramai2.. hahahaha.. ni bukan kes buli yeee.. sebab semua orang dah tandatangan agreement.. sesiapa yang rela menjadi mangsa sahaja akan dapat memukul mangsa2 yang lain..  senang cerita... dekat kelas aku semua dah jadi mangsa meja guru tu.. :D


by the way... setakat pukul 9 malam nie.. dah ada lebih kurang 400 orang yang wish.. di fb,sekolah dan juga telefon.. hadiah2 pun dapat banyak.. especially chocolate~ :D hee. memang hari ni hari yang gembira gila walaupun badan aku sakit2... hahahaha... sekarang mahu rest and tengok the late wish... heeeeeeeeeee~ sweet seventeen lah konon sekarang nie.. heee. goodbye 16..


LIKE

Saturday, July 2, 2011

cerita 1 SAYA 1 SUKAN 1 CERITA ~

eyooooo~ hari ni kan. . . hari paling penat dalam sejarah hidup aku ! tak penah ada hari yang sepenat ini. . mungkin lah kott. . . hahahaha. . .

pendahuluan dia mulanya begini. . . aku bangun dari tido pukul 5. . and kuar dari umah pkul 5.30 pagi. . pastu aku bawak adik aku naik motor pergi umah john~ :D sampai je sana. . kitorang kena tunggu lagi sorang kawan. . muhaimin. . . dia smpai jer dah pkul 6.20 pagi. . lepas je dia smpai kitorang terus lah gerak pegi sekolah and sampai pukul 6.30 pagi. . . *paling awal dalam hidup aku sampai ke sekolah~ :D

aku ingatkan masa kitorang sampai pkul 6.30 tu. .  takde orang lagi. . rupa2nya dah ramai yang datang. . motor berderet jer parking kat luar tpi aku parking kt dlam sekolah. .  hehehe.  memang tinggi betul semangat 1 malaysia diorang kan? hahaha. . . tapi tu lah yang bagusnya. . . seterusnya. . . pergi pendaftaran and masuk ke dewan untuk senam aerobik bersama dengan cikgu mohamad. . . pakar senam tu. . jgn main2. .  hahahaha. . ramai yang bersuka ria masa wat senaman tu . . hepy giler ar. . havoc pun ade.

masa kat dalam dewan tu kami semua dipertontonkan ucapan dari timbalan perdana menteri secara live streaming taw. . . menggiler bbudak dato nie. diorang rasa mcm TPM tu ada kat depan diorang. . smpai bersorak2 and bertepuk tangan ! ! hahaha. aku pun join skali~ heeee. . habis jer ucapan tu . . terus pegi luar untuk pelancaran larian serentak satu malaysia~ heee.. aku lari penuh bersemangat n berada di kelompok hadapan masa smpai kat sekolah. . tapi sayangnya takda hadiah ohhh~ hahaha. . tapi takpe. . walaupun takdpat hadiah tapi puas hati lah lari 3km non-stop. . uhuhu. bangge2. .

lepas tu kan ada lagi acara 1 murid 1 sukan. . aku tak masuk apa2 acara. . sebab selama ni dah ckup bnyak aku masuk. . hehe. malas2. . kt sekolah aku ada sukan futsal,bola jaring,badminton,sepak takraw and bola keranjang~ mula aku layan futsal. . then pg tengok budak2 prempuan main bola jaring~ ganas siot diorang main... macam ragbi pun ade. . ramai yang injured. . termasuk cikgu cemerlang bahasa inggeris tahun lepas yang mengajar kelas aku. . . huhu. . kesian dia. . injured masa lawan dengan team form 6. . hee. so isnin ni mybe takde kelas BI.. hihi. . masa perlawanan final antara cikgu dan pelajar perempuan tu. . team cikgu yang diberi nama YOUNG MUDA. . . menang 8-0. . . huyooo. tua2 hebat tu. . . perlawanan diadili oleh ckgu kelas aku yang merupakan wakil kebangsaan utk bola jaring~ hahaha.

habis jer smua acara ada penyampaian hadiah. . and aku terus balik lepas habis smuanya. kepala pening. kaki dah rasa mcm takde jerk.. :D

like kat bawah !

Friday, June 24, 2011

Back to Primary School

heyyaa dear readers,followers and guests. . . 
SORRY LAA LAMA TAK UPDATE BLOG...
sebab aku malas nak update arr. huhu. fokus SPM derr.

Tengok and baca title tu betul . . translate kan ke bahasa melayu. . . balik ke sekolah rendah. . :D
Hari ni aku nak cerita penglaman aku masuk ke sekolah rendah aku dulu setelah 5 tahun tak menjejakkan kaki kat dalam sekolah tu. . . dan pada hari ini. . 24Jun2011 pada pukul 10.30am. . aku telah melangkah masuk ke sekolah rendah sungai udang . . huhu. . 

Bila masuk je ke dalam kawasan sekolah tu . . segala memori indah dan pahit terus menerjah minda aku~ perhh..
perasaan rindu kat kawan2 sekolah rendah terus aku dapat rasa. . bila tengok budak2 main sepak2 penutup botol kat dewan terbuka. . aku teringat masa dulu2 pun aku pernah main sepak2 penutup botol tu. . bila ternampak budak2 main kejar2. . aku teringat mse aku lari2 kat blkang surau yang bnyak rumput and pokok2..

Lepas tu kann.... aku duduk kat tepi pokok sebelah pondok yang ada kat sekolah tu. . aku nampak budak2 main nyorok2. . perh. . . teringat pulak masa darjah 5 ngn 6. . aku time tu pengawas tak bertugas and join budak2 main nyorok2 time rehat. . huuu. . . gila lah. . mcm2 laa. . teringat lari sekeliling kawasan sekolah,lepak belakang blok, teringat budak2 laki kena pakai baju kurung sebab ejek nama bapak. . haha. all my sweet memories :D

Selesai je urusan amek repot kad adik aku. . . aku ngn adik aku terus gerak pergi kantin. . masa aku duduk kat kantin tu. . ada makcik yang jual nasi lemak kat kantin tu tegur aku. . "dik3. . . sini jap." kata mcik tu. aku taw macik tu da lama keje kat situ tp aku lupa nama dia. . dia kata dulu sekolah sini kan. . . lama acik ta nampak kau. . dah 5 tahun da.. besar kau skarang yerk. . huuu~ aku pun ase trharu lah gak ada gak yg igt. . cikgu2 yang pernah mengajar aku pun tegur2 aku jugak. . aku cakap kt cgu2 tu yang aku rindu gila kat sekolah nie~ hohohoho. . to ex students sksu batch 01~06 . . bila lagi nak buat reunion?? :D

sekian terimass~ :D
LIKE kt bawah.

Saturday, June 4, 2011

Penangan Maharaja Lawak minggu ni !

assalamualaikum semua !

title post pun korang dah tau kan aku nak cerita pasal maharaja lawak...
hee.. betul lah tu memang aku nak cerita pasal maharaja lawak minggu ni punya minggu berapa ek?
aku pun tak tahu lah...

aku tengok ML minggu ni dengan kawan aku Muhaimin and John kat restoran NS jalan selamat...
persembahan Jozan memang aku terlepas sebab lambat sampai kat kedai tu.. dapat tengok sikit je persembahan dia... nampak macam best... hehe. takpe ulangan ada kan ! ! huhu

lepas tu persembahan Nabil agak tak best lah kan? ? macam slow and lawak dibuat2 je. tak natural je... macam memaksa orang gelak.. YEDOK? ? Nabil ni tengah tertekan nak buat lawak sebenarnya.. minggu lepas dapat bottom 3 kan.. tu yang bersungguh2 nak melawak minggu nie.. hihi. tapi tahniah lah tuk dia sbab dia solo je.. takda partner pun bole buat orang gelak.. :)

Jambu pulak macam biasa.. lawak dia tak payah banyak cakap dah boleh buat orang gelak... betul tak? diorang lawak steady jer.. lawak kelam kabut tapi best tgk dia orang kelam kabut atas pentas jadi si buta dan si pekak ! hahaha... asyik2... HAAA?? HAAA??? HAHAHA... mmg sengal lah.. sampai perkataan HAAA tu jadi trademark malam tu kan?

Persembahan R2 pulak.... bagi aku tak selawak minggu lepas lah... haha.. cara diorang melawak sama aje.. boleh tengok pola diorang melawak sbenarnya.. cara2 diorang mlwak sama aje.. tak ada variasi dalam persembahan... kalau nak tengok variasi tengok dalam prsembahan peserta2 lain.. haha.

and persembahan paling lawak malam tu mestilah SEPAH ! ! citer orang nak bersalin tapi sebenarnya bukan ! memang lawak.. lagi2 part vakum tu.. memang satu restoran besar tu ketawa lah yaww ! haha. memang lawak gila.. sumpah sampai ada yang mengalir air mata sebab terlebih ketawa.. and diorang memang layak dibagi gelaran BUJANG LAPOK TAHUN 2000 :) terbaikk.. memang lawak pecah perut punya.. tiap2 minggu asyik ketawa je kalau tengok sepah.. :D

lastly bila nak balik.. suruh akak waitress tu kira... dia boleh bantai buat2 pekak ngan kitorang..
aliff haziq :kak kira semua ni kak...
akak        :haaaa????
aliff haziq :kira semua ni kakkk.. (dengan nada lagi perlahan)
akak        :ok2... semuanya rm9
aliff haziq  :HAAAa???
akak        :hahahahahaha...

then muhaimin kawan aku ni pun kenakan akak tu semula~ hahaha..

conclusionnya... memang maharaja lawak mempengaruhi kita sama ada ayat2 yang dilontarkan setiap pserta atau lenggok badan mereka... hahaha~ stiap ayat dan tagline mereka jadi page kat fb.. terbaekk~

sekian.. salam..
LIKE.

Tuesday, May 17, 2011

rumah sewa berhantu seksyen 2

assalamualaikum semua~
-tak jawab dosa... jawab sayang~ hahahaha..

errr.. ni nak citer pengalaman ar ni.. first time jadi ahli paranormal amatur pergi terjah rumah sewa rm 50 kt seksyen 2,shah alam.. *kalau korang nak sewa.. aku boleh bagi je nombor owner rumah tu..

kisah umah sewa yang aku dengar dari kawan begini arr.. macam mana rumah tu jadi berhantu aku taktaw.. yang aku taw ada pelajar U mati sepak busut kat uma tu.. and aku diberitahu oleh pnduduk yg tinggal kat kawasan tu.. owner rumah dah mati.. rumahnya kasi anak dia.. tapi anak dia taknak tinggal and taknak bersihkan halaman umah tu.. siap pasang dawai kawat lagi.. nmpak benar anak dia pun tahu rumah tu berhantu.. hahahahaha..

ok laa.. mcm ni.. sbenarnya masa siang2 lagi time hari guru dah plan ngn kawan nak pergi rumah berhantu tu~ huhu. tak sangka impian aku jadi kenyataan di malam hari tu.. huhuhu.... masa nak pergi je aku rasa macam tak sedap hati.. maklum ar.. aku ni bukannya berani sangat nak tengok benda2 mistik nie.. heeee...

nak dipendekkan cerita... lepas aje sampai kat situ.. aku secara tetiba dapat rasa sesuatu.. hahaha.. meremang bulu roma aku dah mcm nak tercabut.. hahahaha.. serammm derr.... tapi masa tu awal lagi.. dalam kul 11.40pm kott.. lepas sampai tu.. masing2 try nak tngkap gambar guna DSLR canon 400d kott. aku pun ttaw lah.. 15 min cuba tak dapat2... pelik ajaib tol.. tngkap kt tmpat lain boleh.. bila tuju at rumah tu.. tak boleh.. asyik busy and jammed jer.. last2 abang aku.. nazli baca doa sikit dia snap terus dapat.... yang paling best.. dia dapat panggilan misteri dari kawan kat situ jugak yang namanya john robert.. john tak call dia pun tapi fon nazli tu tetiba berdering lama benar.. kitorang pun dah rasa pelik sbab cerita kena call tu dah famous kat dalam blog yang berkaitan ngan rumah ni.... huuu..

cerita ni panjang lagi taw ! tapi aku pendekkan lagi.. lepas balik dari uptown.. kitorang lepak kat situ dari kul 3.00~4.30 kat situ... haha.. time ni.. muhaimin and along nampak hantu kat buaian.. rambut panjang ttup muka.. aku ngn kwan2 nak tgok tapi bnda tu dah hilang~ sedih btul.. then along baca doa or jampi apa tah.. mcm2 bunyi plak aku dengar dkt je ngn umah tu,.. heee. seram derr.. gambar2 yang kitorang amek kat rumah tu pun agak seram.. nampak bayang pelik and ada budak kat cermin rumah tu~ huuuu.. kalau ada masa aku upload kat fb or blog... heeeee..

blik uma nnek aku time tu dah kul 5.. nak tido agak ar.. teringat2 kisah kat situ.. tapi dapat gak tido lena sebab penat sangat kott` hahahahah...

try link nie,,, http://masmurni.blogspot.com/2011/02/misteri-rumah-sewa-rm50-di-shah-alam.html

like~

Sunday, May 15, 2011

Selamat Hari Guru

Assalamualaikum semua ! :)
-tak jawab dosa.. jawab... sayang..

Tengok title post pun korang semua dah tahu kan aku nak cerita pasal apa?? heee....
mestilah nak cerita pasal hari guru tak kan pasal hari lain pulak kan...

Saya disini ingin mengucapkan selamat hari guru untuk semua guru2 di Malaysia khususnya guru2 yang telah mengajar saya sama ada secara formal atau tidak formal.. pengorbanan serta jasa guru tak akan dapat kulupa..
Bagi aku.. guru adalah ibu bapa kat sekolah.. memang patut dia marah kita kat sekolah bila kita wat salah.. kalau dia tak marah or tegur maybe kita tak akan sedar apa kesalahan or kelemahan kita kat sekolah..

sepanjang hidup aku.. ramai dah guru yang aku jumpa.. lain cikgu lain perangainya dan lain tahap kegarangannya.. tapi best gak dapat cikgu garang sebab selalunya kalau cikgu2 garang buat lawak mesti kita ketawa... ye tak? mesti punya arr... huhu..

lastly.. post kali ni khas untuk semua cikgu2 kat sk sungai udang,smk dato hamzah dan ustazah2 dekat kafa nurul ain... and tak lupa untuk Puan Nalalita yang tak dapat sambut hari guru esok.. bak kata Puan Norhayati kena masuk workshop... hihihi..

selamat hari guru untuk.. ustazah azlina, pn. nalalita, pn. zaleha, pn norhayati, pn. noranidah,pn. hasinah, en. mohamad, pn. kanga, pn soo, pn tan, pn khoo, en. shamimi, pn wan sanira, ustazah rozanita, ustaz khairul, en. rodzi dan semua lah cikgu2 yang aku kenal... ramai sangat ni ! hahahahaha.. ;)

Saturday, May 7, 2011

Blog Famous Aku Berhabuk !

Hello ! ! assalamualaikum dear readers~

buat pertama kalinya dalam sjarah hidup aku berblogging...
inilah tempoh paling lama aku tak update blog dengan entry2 terbaru..
lepas berbulan2 baru aku update...
heee. ttaw knapa.. maybe sakit hati kott nak blogging2 ni..
entah hantu jin saka apa msuk dlam badan smpai dah takde mood nak berblogging ni~


hari ni aku update sebab aku bosan weh ! haha. dah tade bnde nak buat..
spnjang ketiadaan aku dlam blog ni.. mcm2 bnde mnarik brlaku...
tpi aku tak update semuanya kat dlam blog aku..
sbaliknya aku share dkat FACEBOOK ajee.. hahaha..
last entry ak pun psal facebook nak kne ttup? haha.
sume tu konspirasi jhta jer.. :D

heee. sekian da pnat mnaip.. TQ~

LIKE

Monday, March 14, 2011

Facebook will closing SOON ! *confirmed

FACEBOOK AKAN DITUTUP???? HAHA!!

Jangan percaya sangat dengan tajuk AUTA tu ! ! hahahaha....

Sebab tu orang kata baca dulu baru tahu apa perkara yang sebenarnya akan berlaku !

Actually facebook tak akan ditutup punya lah ! haha.. Page rasmi FB di facebook juga dah update status.. jangan percaya khabar bodoh kata fb akan ditutup !

aku berani jamin Facebook tak akan ditutup ! haha ! tak akan lah Mark Zuckerberg ni bgitu bodoh nak tutup empayar dia ni.. yang menjana pendapatan smpai berBILLION dollar.. heh. dia dah la belajar tak abes.. nak keje ape.. haha !


LIKE

Apa Aku Buat Hari Ni ?

Hari ni aku memang gila superb BUSY lah ! hahaha..
Buat pengetahuan anda semua... hari ni sepatutnya cuti sekolah kan ? ? tapi... aku kena gak pergi sekolah..
sama macam tahun lepas.. kalau 10 hari cuti.. 6 hari daripadanya aku kena pergi sekolah.. haha !!

Pukul 9 dah kena ada kat sekolah.. hehe.. ade LATIHAN PANTUN dengan budak2 sewel ! ! 
Mereka asyik gila dengan ayat MENIKMATI PEMANDANGAN FLORA DAN FAUNA ! haha.. ada 2 konotasi disitu bak kata cikgu.. HAHA ! ! ape nak jadi lah ngn kawan2 aku yang sengal ni !

Lepas abes latihan.. lepak kat kedai mamak yaww ! ! lame ar gak.. then pegi Pusat Tusyen Delta.. haha ! ade kelas chemistry dari 1pm-3pm... rehat 30 min then sambung kelas chemist 3.30pm smpai lah 5.30pm.... mase nak balik.. aku redah hujan beb ! perh.. skarang ni aku tunggu masa nak pening ajee.. XD 

Sekian aje lah citer aku ari ni.. nnti lepas ni.. aku update BULETIN SEMASA... haha.. relax eh kawan.. SAYA PENAT ! ! ase hilang separuh nyawa ari ni.. heheeee.. ASSALAMUALAIKUM ! :D

LIKE 

Sunday, March 13, 2011

Pakej Percutian FREE ! !

"Pakej Percutian Seminggu Siang Seminggu Malam"

HAHA ! tengok je title tu mesti ingat macam orang kaya je aku ni ! !
pehh.. KALAU LAH AKU KAYA... hah.. bodo2.. igt ni segmen raja lawak kea !
Ini bukan pakej percutian pergi ke luar negeri,negara,daerah or luar rumah ! hahahaha..
Pakej percutian ni semua ditaja oleh cikgu2 matapelajaran kelas aku ! kelas ape ? 5s1..

Kata kelas 5S1 kan ! memang tak sah lah kalau takde Homework masa cuti seminggu ! 
tapi kan.. aku rase smua cikgu2 kelas aku ni mcam dah berpakat nak kenakan kitorang..
nak taw kenapa ? sebab kat kertas2 uh... mesti ada tulis "PAKEJ PERCUTIAN" semua pulak tu..
menggiler punye.. tape lah.. nty aku antar semuanya pergi KLIA.. hahahakS ! -dah2 jgn merapu-

ok laaa.. skit je nak update.. Nak pergi bercuti dgn pakej2 prcutian yang ditaja khas ni.. kalau aku kaya.. aku tak amek pakej2 ni.. :D
sekian.. salam ! :D

LIKE


Saturday, March 12, 2011

yeah ! Hari ni aku sakit sangat !

wahhh ! bce je title tu......
"budak ni gila ke suka sakit..."
HAHA ! tak lah.. tu main2 aje. tension douh.. ari ni mcm2 sakit datang !
pagi2 bangun dah kena resdung.. tengahari pening kepala sbab asyik bersin aje !
perhhh.. mcm2.. petang plak sakit prut + skit2 yang tertera.. hahaha....

and sekarang.. aku ase sakit kpala and sakit perut ! whoaa.. dah lah tade sape kat umah ni.. 
sape nak msak utk aku ? hermmm.. trpakse la prgi ke kdai.. bli mee goreng pun jadi lah..
wat alas perut ni haaaa.. ;) air buat sndiri.. save bajet !

heh.. ape bole buat.. dah nasib badan ! cobaan semata2... hidup shari kalau tak kne uji tak sah.. :)
kan3 ? tak elok mrungut.. hee.. tapi tadi aku dah merungut.. hurmm.. tape2.. biasa lah tu..
manusia.. tak lpas dari wat ksalahan kan ? ? so am I . . .

sekian saja. assalamulaikum !


LIKE !

all alone at home !

whoooooaaaaaaa !
ari ni aku dok sorang2 jer kat rumah yaww ! hahahahaha.... agak lah kan..
kena tinggal ngn fmily aku laaaa.. heee. eyh ! sbenarnya bukan kene tinggalkan.. tapi...
aku yang tak nak ikut dorang smua blik kampung ! !
bukan sbab aku tak ske balik kampung.. aku tak ikut sbab mungkin esok ada ltihan hoki !
heeeeeee.. tu je lah modal aku tak ikut balik kg ari ni..

malam ni ! aku tido sorg2 kott.. haha.. relax ! abg tak tkot lah.. dah biasa daaaaa..
HANTU pun tak berani nak kcau aku taw ! sekali aku gertak hilang dorang taw ! hahaha. orang ke ? :P
haha. tape2... nty mlam aku invite czen aku dtang sini tengok bola same2.. FA cup round ke 5 same2..
so... tade lah aku nty terlebih berani.. haha..

heeeee.. tu je kot aku nak citer.. btw.. same2 kita berdoa kpada mangsa2 tsunami dan gempa bumi di Jepun.. dengar breaking news tadi.. ada loji nuklear meletup.. perh ! bahaya.. lagi2 kalau ada kbocoran radiasi.. sudah jatuh.. ditimpa tangga..

LIKE

Friday, March 11, 2011

Anda Bijak Jauhi ZINA !

assalamualaikum semua ! haaaa...

hari ni aku dapat bnyak info yang berguna untuk dunia dan akhirat... haha ! kat sekolah tadi.. ada ceramah daripada RAUDHATUS SAKINAH yaww.. :) ceramah ni memang best.. Tajuk induk yang mereka ingin tekankan ialah jauhi zina.. heee..

sebelum ni ramai dah orang yang sudah terlanjur.. berZINA.. dah dpat anak pergi buang.. ishh3.. itighfar.. binatang pon tak buat anak dia mcm tu ni kan manusia.. sememangnya lagi teruk dari binatang kan ? Allah itu maha adil... sesiapa pon tak akan terlepas dari dosa yang mereka telah buat melainkan dia telah melakukan taubat nasuha.. hurmm.. bila tengok slideshow bayi2 kene buang... trase sdih sgt.. cbe bygkan kalau anda yang jadi bayi tu ? sedih tak sdih la kan.. kena buang dgn mak sndiri.. ishh3..

saya berharap smoga pihak raudhatus sakinah akan terus menyampaikan info2 tentang ini.. dan memperbanyak lagi kempen2 ANDA BIJAK JAUHI ZINA. . .

LIKE KAT BAWAH..

Thursday, March 10, 2011

rindu blogging !

assalamualaikum !
haaaa.. ni first time kott aku on guna laptop dlam masa sminggu... huhu..

previous entry kata nak satu hari satu entry.. heeee.. lpas update je entry tu... perh ! malapetaka berlaku ! lptop ditarik weyhh.. kehkeh.. tu lah.. over online.. tak ade arr.. aku sndiri yang tak nak on.. nak belajar.. biasa lah.. aku dah fall in love with CHEMISTRY... hahahah ~ agak poyo yer.. dulu aku benci  suka gila chemistry aww ! entah mcm mane tahun ni.. boleh trsngkut ngn chemistry.. Bio plak dah mkin tak best sbb mkin cmplicated ! haha. eyhhh......

out of topic suda.. so... psal blog aku ni.. mybe smggu 3 kali aku update kott. tu pon kalau aku ade mood nak update laaa.. tengok keaadaan.. :D ari ni sgt penat sebab ade majlis pelantikan pemimpin pelajar 2011.. :) secara rasmi aku da jadi pengawas buat tahun ke-10 berturut-turut.. HEBAT KAN? HEEEEE... mlas nak bngge lebih..  sekian dari sayaaaa~ ;D

LIKE :D

Tuesday, March 1, 2011

Satu hari Satu entry

hellllooooo~
ari ni punya entry nak bgtahu.. boleh ke aku wat satu hari satu entry ni ? hahaha
aku dah ar malas nak blogging sgt . . . kalau dah start menaip . . paham2 aje lah.. berjela2 pnjg punya tak henti . . heeeeeeeeeee~ sbab tu lah aku malas nak update sgt entry2 aku ni . . . lagi satu . payah nak cari topik . .
lau dah ada topik.. mmg boleh nak huraikan tapi kalau dah start ada huraian msti nak kna pnjg2 pnye smpai 350pp ke atas. .  mmg malas gila ar sng citer. . . so aku ase stiap ari nak citer ape yg best and tak best je psal ari tuh . . so tak yah nak bg huraian sgt. korang just bce je citer uh and tekan like. kalau rajin promote ar sekali. . aku jarang promote blog. .  hahaha !

and sekarang aku ase aku dah tade isi lagi nak dimuat masuk dalam ni . . sekian disini saja. . salam ! hahaha

LIKE kt bwah ni. :P

Monday, February 28, 2011

OHH ! ISNIN . . . XD

haha ! isnin mmg hari yang penat lah kan mcm biasa ? sebab lpas 2 hari lepak je kat rumah ttibe kene dtg skola.. hahahahaha ! !

tapi mase kt skola tadi . . takde ar pnat sgt. tak blajar mana pon.. kelas tak rmai org . . ramai yang pg berlatih debate and ade yang tak dtang. . . :) so kurang belajar more walk . . :D tapi an . . tadi ada check gigi yaww ! bila tengok kad hijau uhh. . sepatah haram pun aku ttaw. smuanye no. hahahahaha ! doktor tu kate. right and left 37 no gingivitis.. wtf ? haha. hell ! XD

yang best tadi mase at skolah.... aku,ezat,ismail ngn saz nyanyi hepy birthday kat puan norhayati ! hahaha. mmg best. . . then lpas abes skola. . igt nak handle mesyuarat exco pngawas dan pngawas sesi ptang... tapi terpaksa ditunda atas sebab2 tertentu yang tak dpat dielak mahupun ditangkis ! ayat skema gila ah !

then lpas abes smua uh. . lpak jap at skola . . nak tnggu result sape menang debate. . then SMKDH menang and the best debaters was ARVIND . . . yeah . lepas tu balik ! kul 3.30pm dtg smula ke skolah. ade training hoki yang menyebabkan aku terpaksa skip kelas tusyen fizik. -,- haih . tapi tape.. syiok gile men hoki douh ! ! hahaaa. penat gila yaa amat arh ! XD

sekian ! aku penat ! malas nak updte lbih ! :D

Tuesday, February 15, 2011

ceritera calon SPM 2011 :D

yawww. selalunya kalau orang cerita pasal cuti umum ni kan. mesti kau orang semua terbayang.... duduk goyang kaki je kat rumah kan ? lepak2.. mkan dan tido.. tengok tv dan online facebook.... hahahahah~ tapi tu lah.. cuti umum maulidur rasul hari ni aku tak dapat nak relax2 langsung douh... ahaha. tv pun aku tak tengok langsung tau tak ? hahaha..

pukul 11.30 pagi jer dah nak kena pergi kelas tusyen add math kat delta chi liung.. balik dalam pukul 1.. heh. masa on the way nak pergi kelas.. boleh pulak tayar motor bocor terkena paku.. nasib baik tayar motor aku high class tubeless beb. haha. so.. isi angin balik tampal lah kan.. :) sampai je kat rumah.. makan sikit aje.. then pukul 2 pergi kelas tusyen lagi kat tempat sama.. tapi yang ni kelas kimia.. sampai 4.30 petang.. hooho ! lama kan ?

sekarang.. aku tengah sibuk gila siapkan kerja sekolah semalam yang berlambak dan kerja tusyen... whoaa ! boleh jadi gila siot. hahahaha.. tapi tak apa. sebagai mangsa SPM saya kena berkorban banyak masa untuk berjaya.. ceyh. tapi itulah hakikatnya kan. ;)

heee. sekian terima kasih kerana telah membaca luahan hati aku ni. . gembira cmpur sedih = gila :)

Friday, February 11, 2011

Puaka Meja Guru

hello my dear readers... haha ! nak tulis cerita ini dalam bahasa melayu atau bahasa kebangsaan lah. bahasa jiwa bangsa. marilah membaca. *ahh.. cukup2 lah tu mrepek..

hari ini aku nak story sikit pasal benda puaka yang ada kat dalam kelas 5s1 . .  meja yang telah membuat ramai pelajar menderita... esok lusa atau bila2 saja aku mungkin akan menjadi mangsanya.. .

guru matapelajaran BI pun dah takut dengan meja tu.. she said.. "whats wrong wit this table? im starting to feel something bad was happened on the table" dan kemudian budak2 kelas jawab "absolutely ! " ramai dah jadi mangsa table tu. . terutamanya budak2 yang bukan kelas 5s1...

sebenarnya meja tu bukan berhantu.. kitorang saja panggil meja tu meja puaka.. haha. mangsa pertama ialah Ismail. seorang mamak yang merupakan sahabat baik dan mulut murai. hahaha.. memang best.. lepas aje dia kena.. dia tak puas hati dan bersubahat dengan budak2 lain nak buat perkara yang sama pada orang lain..

hohohoo ! ! yang paling best . . . siang tadi.. birthday boy kita... ezat(click sini dengar citer dia) kena gila2 punya atas meja tu.. fuhhh.. memang best.. caranya ialah.. tangkap mangsa dan baringkan dia atas meja guru.. atau suruh dia duduk atas meja guru dan seseorang mesti tolak dia sampai trbaring and lepas tu acara kenduri berjalan lah dengan bestnye. suara budak2 menjerit macam apon semua kuar. haha

itu jer ceritanya.. aku selalu berdoa supaya aku tak menjadi mangsa meja puaka tuh.. hahaha! ! amin..



LIKE IT 

Sunday, February 6, 2011

ESOK ISNIN LAH ! ! :)

yaww ! lama sudah tak update story kan ? ? hahaha.. rindu pulak nak update.. :D
kali ni aku nak story pasal hari Isnin.. ramai budak sekarang fobia dengan isnin.. haha. tak kesah lah lepas cuti panjang or pndek.. msti bila esoknya isnin.. news feed dkat Facebook Aku mesti ramai yang cerita pasal esok sekolah dan kerja tak siap... :D

heeeeee... kerja tak siap tu biasa ar.. lau cikgu yang mengajar tu baik.. aku sure korang mesti tak kesah punya siap or tak.. tapi kalau cikgu tu garang baru lah korang nak siapkan time tu jugak.. hahaha ! ! aku taw sangat coz aku pun macam tu.. tapi tak lah teruk mana.. hahah ! ok sikitlahh.. :)

so... nasihat utk korang.. buat aje kerja kalau dah dapat.. kalau kau tunda kejap.. kejap.. kejap.. kau boleh kira brpa banyak kejap.. :) campurkan semua dah jadi banyak kejap.. hahahaha ! so memang tak kan terusik punyalah.. :D heee.. paku dulang paku serpih kata orang dia yang lebih.. haha. aku ke tu ? ntah.. ade trasa sikit kat situ.. hahah !

k lah.. tu saje.. :D selamat membaca post2 aku yang lama kalau rajin . . :)
assalamualaikum
LIKE ? ? 

Tuesday, February 1, 2011

An Essay XD

Lot 586,Jalan Yadi,Telok Gadong,
41250,Klang,
Selangor Darul Ehsan

31/01/2011

Dear Afiq,

   I heard from your mother that you have been chosen to take part in the National Service Programme. I think you should be happy and you shouldn't be worried. I sent you this letter because I want you to know if you participate in the National Service Programme you will get some benefits whereas the others cant get it. I heard from my friends that this programme has changed their attitude and make them more discipline.

   The benefits of the National Service Program is they will making you develop good habits. I'm sure that your parents must be so happy with your change when you come home later. You will also make new friends from different states,different race and you will learn some new cultures there with your new friends right? Next,you will learn the leadership skills from the facilitators and they will instill the spirit of leadership in your heart.

   There will be so much exciting activities that will challenge yourself into action and i believe you will gain new experiences that you will never forget for the rest of your life. Therefore, you will see different parts of Malaysia when you across the states to go to the destination that you will be going and strengthen love of country. In addition, it will make you be independent and not depends on your parents only.  You will also learn survival skills in the jungles with the trainers when you take part in the National Service Programme and keep you fit and healthy.

   I hope you will take part in the National Service Programme because i know it will give you so much benefits and will change you to be a good citizen. I'm waiting for my turn and i feel so excited because my older friends told me that he make so many new friends there and gain some new valuable experiences. 


Your sincere,
Aliff Haziq

Sunday, January 30, 2011

CUTI2 BOSAN

hari ni pagi ahad... aku tak taw nak buat ape lah ! ! hari sabtu semalam agak bosan gilerww.. haha..
lepak kat umah then pndah ke uma nnek aku.. kat uma nnek aku.. tgok movie gne dvd player..
nak taw citer ape? citer TWILIGHT... haha. igtkan citer uh tak best.. so aku tak pernah ar tengok.. skali tngok... perh best jgak an cinte bella and edward...

conclusionnye... aku nak cari dvd NEW MOON N ECLIPSE ari nih... haha ! ! nak buang masa tgok dvd.. memandangkan kerja2 sekolah smua dah separuh siap kan.. boleh lah enjoy2. XD tapi tetap sama.. HOLIDAYSUCK.. tak dpt jmpe kwan2.. mereka smua dok jauh2.. -,-

tata.. chawww !

MIND TO LIKE?

Friday, January 28, 2011

SAYA BENCI HOLIDAY.

SAYA BENCI CUTI UNTUK SATU MINGGU NI ! ! !

nak taw kenapa? cikgu banyak bagi ANG POW ! ! kalau duit takpe lah gak.... haha~ ni ang pow berisi kertas2 latihan... aiyooowwww~ banyak sungguh.. dengan kerja sekolahnye... kerja tusyen nyeee~ im gonna die lah kawan.... hahahah ! ! !

btw... takpe.. nak siapkan semuanya awal2... baru boleh enjoy cuti ni kan? :D itu nasihat cgu add math tusyen saya... siapkan semuanya.. baru boleh enjoy dgn kpuasan yang teramat sangat. haha ! :D

KERJA CUTI SEKOLAH:

  1. FIZIK-tak terkira soalannya
  2. KIMIA-pon banyak jugak
  3. MATEMATIK-sikit aje kott
  4. ADD MATH-walaupun 3soalan.. jlan kerja amat pnjang.
  5. BI-directed writing. 
Itu lah dia... haha ! ! tape.. nnti dah siap.. nak hang out dengan kawan baik sayaaa.. ADAH . . :) rindu sama itu budak PENANG... hahahaha~ :D

sekian salam satu dunia blogger. haha !

LIKE?:)

Saturday, January 22, 2011

Hari PenatDay

whoooooooooooaaaaaaa! ! ! !
hari ni hari yang paling memenatkan dalam 2011.... nak taw nape?
1st.... mrentas desa.. 2nd..... tungkus lumus utk majlis prpisahan cgu....

time mrentas desa tdi.. 3km prtame okeee.. tak ase penat... tapi... ttibe aje kaki crammed.. ahoyyy.. trpakse ar lepak dduk 5min.. pstu jlan smpai skolah.. tp yg plik.. msih lg leh dpt no.. hahaha~ 53 kott.. weeeee.. sngal aje..
tp trek thun ni pndek kott... staj pnye trek jauh tol.. haha

aku mlas nak cter psal mrentas desa.. sbab tak best pun.. haha! ni nk citer majlis lpas mrntas desa...
tahun ni.. rumah LAKSAMANA! ! ! weeee.. hebat gile. smua kitorang yang conquer thun ni.... jangan nak dengki ngn laksamana yerww.. hhehe.. erh..

lepas abes majlis pnympaian hdiah... ade mjlis prpisahan utk tn hj. mahmud,en.amir and tuan hj. arham... :D
majlis yang sangat2 best dan meriah.. mula prsmbhan kugiran dato hamzah lagu Sofia Jane uhh.. best.. mmg ssuai gilaa.. pstu prsmbhan cgu amer... tu klakar kott.. star sekola dato.. hohoho. mnyanyi.... XD then.. prsmbhan sketsa daripada lembaga pengawas,.. hehe. aku pun brlakon gak pulak uh.. memang best lah.. pnonton2 smua ketawa trbahak2 tgok husna and the gang berlakon... :D

last skali.. kte balik ngn abg nazli... smpai uma lpak.. on fb.. update blog.. :D
sekian wassalam..

LIKE ? SHARE ?

Tuesday, January 18, 2011

Lelaki Rajin Itu Sexy


Baru sahaja membaca satu artikel bertajuk Menutup Aurat Itu Seksi di laman Iluvislam.com. Amat menarik membaca perspektif seorang lelaki yang menganggap wanita yang menutup rapi tubuhnya dan hanya menunjukkannya kepada yang berhak sebagai seksi.
Malah, buku-buku yang ditulis oleh penulis lelaki barat juga, walaupun tidak secara langsung, tetapi dalam erti kata lain juga bersetuju bahawa wanita that turn them on adalah wanita yang menjaga peribadi dan maruah mereka. Syabas untuk 'wanita-wanita seksi' ini.
Bagaimana pula pendapat wanita mengenai keseksian seorang lelaki? Dimana letaknya seksi seorang lelaki?
  • Adakah pada otot dadanya yang bidang?
  • Adakah pada bahunya yang lebar?
  • Adakah pada warna kulitnya?
  • Adakah pada ketinggiannya?
  • Adakah pada tebal kumisnya?
Walaupun ada perumpamaan lelaki idaman wanita sebagai tall, dark and handsome, hakikatnya mata wanita dijadikan Tuhan menilai keseksian seorang lelaki melepasi tarikan fizikal. Secara fitrahnya, kejadian setiap female spesis (termasuk binatang) adalah mencari pasangan yang mempunyai tubuh badan yang sihat (untuk baka), keupayaan untuk mencari makanan dan kemampuan untuk menjaga keluarga.
Disebalik pesanan Rasullah s.a.w akan empat jenis pasangan terbaik (harta, keturunan, cantik dan beragama) seharusnya kita menilai pesanan itu dari sudut yang realistik bukan romantik. Zaman ini, amat sukar kita terutama para wanita menilai secara fizikal sama ada seorang lelaki itu menepati kriteri pasangan terbaik  berdasarkan hadis Rasullah s.a.w itu.
Namun, pada pendapat saya, sifat rajin adalah satu piawaian yang mampu membantu para wanita mencari pasangan seperti pesanan Rasullah s.a.w:
  • Harta - rajin bekerja (tidak kira latar belakang pendidikan)
  • Keturunan - rajin berusaha memperbaiki diri (menambah ilmu dan tidak terlibat dengan anasir negatif)
  • Cantik - rajin menjaga kesihatan diri seperti bersenam dan tidak mengambil toksid (termasuk tidak merokok)
  • Beragama - rajin ke masjid, majlis ilmu dan menjalankan kerja-kerja kebajikan
Mungkin ada kaum Adam diluar sana yang beranggapan lelaki rajin adalah nerd, geek atau skema. Tetapi percayalah, dimata 'wanita-wanita seksi', jika anda menjadi seorang lelaki yang rajin dalam segala hal, anda akan dilihat sebagai seorang lelaki yang amat seksi.
Dikesempatan ini, saya mewakili seluruh wanita bujang di Malaysia menyeru supaya lebih ramai lelaki bujang berusaha untuk jadi lebih rajin. Apabila anda rajin, anda tidak rugi ;)
sumber:ILUVISLAM
SEKIAN SALAM
LIKE IT AND SHARE IT ON FB.

Monday, January 17, 2011

PERIBAHASA rosak II

1.)Adat gajah berak merata...
2.)Air diminum hilang haus..
3.)Alang-alang berdakwat cepat2lah gunakan sebelum kering..
4.)Alang-alang menyeluk perkasam biar sampai ke hulu ketiak..
5.)Anak dipijak.. sakit anak itu..
6.)Anjing diberi makan nasi mesti nak lagi..
7.)Bersatu kita teguh.. bercerai kita kahwin lain..
8.)Malang tak berbau tapi kentut boleh berbau walaupun tak berbunyi.
9.)Biar mati bini jangan mati anak (boleh kahwin lagi ape)
10.)Biar korek hidung jangan korek tabung.
11.)Berakit-rakit kehulu, berenang-renang ketepian lama-lama jadi letih.
12.)lau tiada rotan, pelempang ajelah....
13.)Habis madu, sepah jangan dibuang merata-rata.
14.)Bak cendawan tumbuh selepas banjir..
15.) Pecah kaca pecah gelas, kalau dah pecah tu tak reti-reti nak ganti ke??
16.)Kerbau berpegang pada tali, manusia berpegang gunakan tangan
17.)Sepandai-pandai tupai melompat akhirnya tak masuk Sukan Olimpik jugak. 
18.)Kalau takut dilambung ombak janganlah berumah ditepi pantai, buat rumah jauh-jauh sikit dari pantai la .. 
19.)Bodoh2 sepat.. dia memang bodoh terjerat jugak kat mata kail.
20.)Dapat sama laba.. cicir kutip lah..
21.)Genggam bara api sampai melecur tangan..
22.)Sehangat2 tahi ayam lagi panas air mendidih.
23.)Jauh berjalan penat kaki menanggun derita..


hah! penat wat peribahasa2 sakai ni.. hahahah~
memang gila..

Sekian terima kasih......
LIKE THIS POST?
-CLICK LIKE LA APE LAGI.
MIND TO SHARE?
-SHARE LAH.
NAK COPY?
-COPY JE AKU TAK KESAH.
Assalamualaikum! 

Koleksi Peribahasa yang rosak bahasa.

assalamulaikum dan selamat sejahtera... :D
hari ini aliff haziq ingin post peribahasa2 yang telah diubah jadi gilaa~ haha
anda faham2 lah sndiri dan gelak lah sorang diri.. lau sorang tu.. pstikan anda gelak sorang2.. bukan dtemani sumting taww... :D




1. Kemana tumpahnya kuah kalau tidak ke bawah
2. Tak lapuk dek hujan, tak lekang macam rambutan
3. Tiada rotan, pelempang berguna juga
4. Biar lambat asalkan tak cepat
5. Biar putih tulang, jangan kuning gigi
6. Di mana ada gula di situ adalah gula-gula
7. Kalah jadi abu, menang jadi arang, seri jadi abu bakar
8. Carik-carik bulu ayam, lama-lama jadi shuttlecock
9. Secupak takkan jadi 18 cupak
10. Gajah mati meninggalkan gading, udang harimau mati
meninggalkankulit, manusia mati meninggal dunia
11. Sedangkan lidah lagi tergigit, inikan pula makanan di
dalam mulut.
12. Harapkan pagar, pagar tidak boleh diharap
13. Alang-alang mandi biar guna sabun
14. Berapa berat mata memandang, berat lagi seguni beras
15. Cubit paha kanan, paha kiri tak rasa apa-apa pun
16. Diam-diam ubi berisi, diam-diam orang… bisu
17. Hidup segan mati di tanam
18. Ikut hati mati, ikut rasa merasa
19. Lembu punya susu cap teko dapat nama
20. Sehari selambar benang lama-lama benang habis
21. Jika kail panjang sejengkal, beli le yang panjang sikit kalau
nak ngail di laut. (beli la pukat tunda lagi baik)
22. Hendak seribu daya, tak hendak tak apa
23. Membujur lalu melintang pukang
24. Hujan emas di negeri orang, hujan batu di ne
geri sendiri,
lebih baik hari tak hujan
25. Sebab pulut santan binasa, sebab mulut habis pulut
26. Kecil-kecil cili padi, kecil lagi biji cili
27. Kalau sudi katakan sudi, kalau tak sudi boleh blah!! muhaha~~~



Sekian terima kasih......
LIKE THIS POST?
-CLICK LIKE LA APE LAGI.
MIND TO SHARE?
-SHARE LAH.
NAK COPY?
-COPY JE AKU TAK KESAH.
Assalamualaikum!

besties forever

besties forever
this is me. . the real me . . so crazy and kinda friendly :) easy go person